SAIK:s oväntade tärningskung: ”Vassast”

Publicerad:
Samuel Sörman uppges vara vassast i Skövde AIK på Perudo, ett tärningsspel som spelas flitigt under resor när SAIK är på bortamatcher. Foto: Bildbyrån

För tredje gången den här säsongen reser Skövde AIK långt norrut.

SAIK åkte vid lunchtid på fredagen och avspark mot GIF Sundsvall sker på lördag eftermiddag – såhär fördriver SAIK-spelarna tiden fram till matchen.

Tidigare under säsongen har Skövde AIK mött både Östersunds FK och Gefle IF på bortaplan – på lördag väntar GIF Sundsvall.

Det betyder att Skövde AIK har fått spendera många timmar i buss och snart har avverkat tre av säsongens längsta bortamatcher.

På fredagen tränade SAIK tidigt för att sedan ge sig av mot Medelpad.

– Vi käkade på Lillegården innan vi hoppade in i bussen. Sedan äter vi när vi är framme på hotellet, men det blir även att vi stannar på någon mack på vägen också, säger lagkaptenen Filip Schyberg.

Precis som mot Östersund och Gefle är Skövde AIK på plats dagen innan match. Lagets assisterande tränare Mikael Lindgren är den som styr över rumsfördelningen på hotellen.

– Jag bor med David Engelbrektsson i år. Jag tar hand om honom kan man säga, eller om det är han som tar hand om mig ... Man bor med samma person som man tävlar i lag med i quizet på bussen, säger Schyberg.

Tredje hotellövernattningen redan den här säsongen, hur fördriver ni tiden?

– Vi spelar ett tärningsspel som heter Perudo. Det var Samuel Sörman som tog med den grejen från Västerås och det är populärt i laget. Det är många som brukar vilja vara med och spela.

– Samuel är nog vassast på Perudo. Markus Fröjd är en av de sämsta. Det är ändå skönt att ha något kul att göra, då går timmarna lite snabbare, fortsätter Filip Schyberg.

Skövde AIK:s Filip Schyberg i matchen mot Gefle IF.
Skövde AIK:s Filip Schyberg i matchen mot Gefle IF. Foto: Anton Gustavsson

På matchdagen äter sedan Skövde AIK frukost innan laget genomför en lättare aktivitet.

– Det kan vara att man tar en promenad eller leker lite med en boll. Det är bara för att få lite frisk luft och få röra lite på sig.

Filip Schyberg fortsätter:

– Vi brukar ha matchgenomgången och snacka lite taktik på hotellet innan vi åker till arenan, då går det lite snabbare där. Vi är alltid på plats på arenan en och en halv timme innan avspark och så är det även på hemmamatcherna.

Besökte travbana

Matchen mot GIF Sundsvall börjar 15.00 vilket betyder att Filip Schyberg och hans lagkamrater inte har så många timmar att slå ihjäl innan allvaret börjar.

– Det är ju lite olika avsparkstider. När vi var i Östersund började matchen 19.00 och då var vi faktiskt på travbanan innan. Det gäller att hitta på något för att få tiden att gå, men nu är det ganska tidigt som matchen börjar och då hinner man inte direkt göra något innan.

Skövde AIK är ännu utan poäng på bortaplan i år och har inte vunnit i superettan den här säsongen.

– Vi vet att vi har chans mot alla lag i den här serien, men vi behöver komma upp i prestation. Det var ett framsteg senast, men det måste resultera i poäng också. Hedersamma förluster är kanske inget som vi har råd med nu, säger Schyberg.

Han fortsätter:

– I den här situationen kan det lätt bli att man viker ner sig och inte ser hur man ska komma ur stormen, men det har varit hög moral under veckan och alla är taggade.

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare