Zarakören bjöd på musik från en förtrollad värld

Publicerad:
Zarakören bjöd publiken på en färgstark show från filmens värld. Foto: Roland Svensson

Zarakören lockade stor publik till stadsteatern under fredagskvällen. Temat var sånger från olika Disney-filmer, bland annat från succéfilmen Frost.

Teatersalongen i kulturhuset blev något av en förtrollad värld när Zarakören bjöd publiken på både mindre kända som välkända låtar från åtta olika filmer ur Disneys stora filmrepertoar.

Publiken kände förstås igen flera av de klassiska låtarna som kören repeterat in. Den musikaliska kabarén inleddes med låtar ur klassikern Skönheten och odjuret.

Mer dramatiskt var musiken från filmen om Ringaren i Notre Dame, ursprungligen skriven av Victor Hugo, med handlingen förlagt till ett medeltida Paris. Den olyckliga historien fick ändå en nära på fullsatt salong att intensivt klappa i händerna innan den två timmar långa konserten fortsatte.

På lördag framträder kören med sin andra föreställning på stadsteatern.

Artikeltaggar

MusikZarakören

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare