Hoppa till huvudinnehållet

Det lokala klimatarbetet i Karlsborg

Publicerad:
Stefan Hallberg kommenterar det lokala klimatarbetet i Karlsborg. Foto: Tobias Larsson Franzén

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I en artikel i SLA den 20 maj berättas om det kommande klimatarbetet i Karlsborgs kommun. I ett pressmeddelande välkomnar kommunen alla som vill bidra till kommunens klimatarbete. Så kallade ”fokusgrupper” kommer att skapas för att sätta fart på klimatarbetet.

I så fall vill jag omgående lämna mitt bidrag till någon av fokusgrupperna. Ta gärna och handlägg den motion om ”vätgasstrategi” som jag lämnade in den 4 maj 2021, innan jag lämnade politiken. Den har nu legat obesvarad i över två år. Jag tror att den kan komma att påverka kommunens klimatarbete positivt.

Hade kommunen varit på hugget så hade den sannolikt kunnat påverka projekteringen av Strandskolan på samma sätt som man i Mariestad nu bygger en vätgasdriven förskola. Och när ni ändå är igång och aktiverar arbetet med motioner så kan ni väl starta arbetet med de motioner som beviljades i februari 2016, men som ännu inte kommit till genomförande. Vi har visserligen haft ”regimskifte” ett par vändor sedan dess, men jag antar att någon inom kommunen har ”koll på läget”.

Stefan Hallberg/Karlsborg

Artikeltaggar

Samhälle