Hoppa till huvudinnehållet

Mors dag: Så firar Skövdeprofilerna sina mammor: ”Hon förtjänar allt”

Publicerad:

Mors dag är här. SLA har ringt runt till olika Skövdeprofiler och kollar hur de ska fira dagen och hur mycket deras mammor har betytt för dem i deras liv.

Max Friberg, hockeyproffs i Frölunda HC.

Max Friberg.
Max Friberg. Foto: Anton Gustavsson

Hur ska du fira mors dag?

– Det blir med de fantastiska mammorna jag har runt omkring mig. God mat, och kanske någon gåva till dem som förtjänar det så mycket.

Vad betyder din mamma för dig?

– Hon betyder allt. Dels för all den kärlek och omtänksamhet hon ger oss barn och sina barnbarn, men också för den uppfostran hon har gett oss. Vi har fått uppleva massor av roliga saker, men också lärt oss de viktiga, kanske lite tråkigare, sakerna. Hon har alltid varit en förebild för mig!

Sofia Loft, världsmästare i styrkelyft och vinnare av Mästarnas mästare

Sofia Loft.
Sofia Loft. Foto: Anton Gustavsson

Hur ska du fira mors dag?

– Det blir en fika i all enkelhet med mamma. Men jag planerar kanske en liten överraskning för henne...

Vad betyder din mamma för dig?

– Hon betyder otroligt mycket. Hon har gett mig en fin barndom som har bidragit till den jag är i dag. Oavsett vad jag än har gjort har jag alltid fått omtanke och stöttning. Genom min idrottskarriär har både hon och pappa alltid stöttat mig och funnits där, de har aldrig pressat mig. Det har varit en stor bidragande faktor till att det har gått så bra.

Jennifer Aoun, topp tre i Talang 2023

Jennifer tillsammans med sin mamma.
Jennifer tillsammans med sin mamma. Foto: Privat

Hur ska du fira mors dag?

– Vi kommer att fira mamma ordentligt. Först blir det att fira henne lite på morgonen, innan vi går till en restaurang och äter tillsammans. Kvällen brukar avslutas med tårta!

Vad betyder din mamma för dig?

– Hon står alltid vid min sida och hjälper mig med allt. När jag var med i Talang var hon med hela tiden och stöttade mig i varje sekund. Det är lätt att prata med henne och hon är öppen med allt. Hon är en person som bryr sig om andra och alltid är snäll mot människor.

Per Åstemo, klubbchef i Skövde AIK

Per Åstemo.
Per Åstemo. Foto: Anton Gustavsson

Hur ska du fira mors dag?

– Under de senaste åren har vi haft klassfotbollen på söndagen, men nu kan vi äntligen fira mammorna på söndag. Dels ska jag fira min sambo tillsammans med mina barn, innan vi besöker respektive mammor under dagen.

Vad betyder din mamma för dig?

– Mamma betyder allt för mig, det finns egentligen inget mer att säga. Hon är en fantastisk mamma som alltid funnits där för mig.

Camilla Rickstrand, vd på Rickstrand & co

Camilla Rickstrand.
Camilla Rickstrand. Foto: Johan Espefält

Hur ska du fira mors dag?

– Vi har ett stort event i helgen som behöver riggas ned på söndag. Men direkt efter det åker jag raka vägen till mamma och firar henne!

Vad betyder din mamma för dig?

– Hon har betytt och betyder allt för mig. Mycket av den jag är som är person har jag fått från henne och hon förtjänar att firas ordentligt.

Artikeltaggar

GåvorHandelIshockeyRestaurangerSofia LoftSport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.