Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen ska sälja hus på motorstadion – gymnasiet flyttar in

Publicerad:
Huset på Tibro Motorstadion ska återigen bli utbildningslokal för gymnasiet.
Huset på Tibro Motorstadion ska återigen bli utbildningslokal för gymnasiet. Foto: Erica Augustsson

Tibro kommun står i begrepp att sälja en byggnad på motorstadion. Huset ska återigen bli utbildningslokal för gymnasiet.

Huset ligger på motorstadion, men ägs av Tibro kommun. Det byggdes i slutet av 1980-talet, har inte använts sedan sommaren 2020 och är i behov av renovering.

Innan Fågelviksgymnasiet lades ner använde kommunen huset för motocross-utbildning.

I augusti ska Olinsgymnasiet starta gymnasieutbildning i Tibro. Där kommer skolan ha en särskild idrottsprofil med motocrossutbildning.

Tibro Motorklubb har framfört en förfrågan att köpa byggnaden. Olinsgymnasiet vill nämligen teckna hyresavtal med klubben om att få använda den i sin utbildning. Hyresavtalet ska löpa på tre år till en kostnad av totalt 120 000 kronor.

”Symbolsumma”

Motorklubben har begärt av kommunen att få köpa huset för 50 000 kronor. Byggnaden har ett bokfört värde på 226 289 kronor.

Kommunstyrelsens ordförande Jan Hanna (S) menar att kommunen inte har behov av byggnaden och bör sälja den för priset som klubben framställt.

– Det är ju en symbolsumma, säger han.

– Värdet på själva fastigheten är högre än vad vi säljer det för, men det är ingen annan som brukar det och om vi ska få upp värdet så behöver vi rusta upp själva byggnaden.

En upprustning, menar han, skulle kosta kommunen över 250 000 kronor.

Kommunstyrelsens arbetsutskott ställer sig positiv till försäljningen och det är fullmäktige som i sista hand ska besluta om försäljningen ska slutföras.

Artikeltaggar

Bostad och byggenMotocrossOlinsgymnasietPolitikSkola och utbildningTibro kommunTibro kommunTibro MK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.