Hoppa till huvudinnehållet

Polisen avfärdar misstankarna – branden var inte anlagd

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Hasse Holmberg/TT

Sent på tisdagskvällen brann det på en altan i Tibro.

Polisen utredde händelsen initialt som försök till mordbrand, men kunde efter undersökning med specialsökhund avfärda de misstankarna.

Klockan 22.55 på tisdagen larmades räddningstjänst och polis om en brand på Högåsgatan i Tibro. Enligt polisen ska det vara en granne som sett att det brann med öppna lågor på en altan.

– Styrkorna hann stoppa branden innan den spred sig till villan, säger Peter Brandels, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Han fortsätter:

– Altanen blev lite sönderbränd, både i golvet och räcket.

Enligt polisen ska ingen person ha kommit till skada.

– Vi har spärrat av platsen och under onsdagen kommer en brottsplatsundersökning att genomföras. Eftersom det inte går att utesluta att branden är anlagd utreds händelsen som mordbrand, sade Fredrik Bergström, stationsbefäl vid polisen i Skövde, under morgonen.

I NATT: Larm om brand i förråd – räddningstjänsten ryckte ut: ”Bil brandskadades”

Söker vittnen

Klockan 02.44 larmades räddningstjänst och polis om ytterligare en brand i Tibro.

– Vi är intresserade att komma i kontakt med personer som sett eller hört något kring dessa två händelser, säger Fredrik Bergström och fortsätter:

– Man kontaktar oss via 114 14 eller via polisens hemsida.

Har man någon misstänkt i nuläget?

– Nej, det har man inte, svarar Fredrik Bergström.

Avfärdar misstankarna

Under eftermiddagen har polisen i Skaraborg genomfört en undersökning på adressen, och man har då kunnat konstatera att branden inte varit anlagd.

Efter sök med specialsökhund, samt förhör med de boende och vittnet, kunde polisen dra slutsatsen att den troliga brandorsaken är kortslutning.

Ärendet kommer fortsättningsvis hanteras som brand utan misstanke om brott.

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättOlyckor och katastroferSkaraborgTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.