Hoppa till huvudinnehållet

De etablerar sig i nya verksamhetsområdet: ”Hänger ihop med omställningen”

Publicerad:
Brandt Fastigheter i Skaraborg AB blir först ut att få en markreservation i det nya verksamhetsområdet nordost om Karstorpsrondellen. Kommunen köper samtidigt deras fastighet på Bangårdsgatan i Mariesjö.
Brandt Fastigheter i Skaraborg AB blir först ut att få en markreservation i det nya verksamhetsområdet nordost om Karstorpsrondellen. Kommunen köper samtidigt deras fastighet på Bangårdsgatan i Mariesjö. Foto: Skövde kommun

Brandt Fastigheter i Skaraborg AB ska etablera sig i Södra Ryd i området nordost om Karstorpsrondellen. De är de första att få en markreservation i det området samtidigt som kommunen köper deras fastighet i Mariesjö för 50 miljoner kronor.

Skogen som låg mellan Karstorpsrondellen och Västra Skogsrovägen togs bort tidigare i år och planen är att det ska bli ett nytt verksamhetsområde som sträcker sig från Karstorpsrondellen och fram till Horsåsrondellen. Ett område beläget söder om Södra Ryd och utmed Törebodavägen.

I just det området där skogen togs ned är det nu klart för en första kommande verksamhetsetablering.

En markreservation

Kommunstyrelsens arbetsutskott har sagt ja till att ge en markreservation på ett cirka 12 000 kvadratmeter stort område på Södra Ryd 15:1, Södra Skogsrovägen.

– Det hänger ihop med omställningen i Mariesjö. Det är Brandt Fastigheter som får en markreservation vid rondellen och Skogsrovägen, säger kommunalrådet Theres Sahlström (M).

Byter mark

Skövde kommun ska samtidigt förvärva tomten i Mariesjö där Brandt Bil Ford idag har sin verksamhet på Bangårdsgatan 4. Det handlar om fastigheten Bromsaren 2 på 8 398 kvadratmeter.

Brandt Fastigheter kommer att fortsätta bedriva verksamhet på Bangårdsgatan 4 som hyresgäst hos kommunen fram tills de kan flytta till den nya fastigheten på Södra Skogsrovägen.

Markreservationen gäller i 18 månader och den framtida kostnaden för fastigheten beräknas till 450 kronor per kvadratmeter. Skövde kommun köper fastigheten på Bangårdsgatan 4 av Brandt Fastigheter för 50 miljoner kronor.

Arbetet pågår nu med att ta fram en detaljplan över Södra Ryd 15:1.

Det avgörande beslutet om markreservationen och fastighetsköpet tas av kommunfullmäktige.

Skogen försvann vid Ryd – här är förklaringen: ”Intresset är stort”

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterKarstorpsrondellenKommunstyrelsenMariesjöModeraternaSödra RydTheres Sahlström

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.