Hoppa till huvudinnehållet

Förra regeringen var det verkliga hotet mot demokratin

Publicerad:
Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L), statsminister Ulf Kristersson (M) och energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) är tre av ministrarna i den nuvarande regeringen. Foto: Marko Säävälä/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är ju en underbar ironi som Leif Norén visar i sin insändare (SLA, 26/5) där han oroar sig för att demokratin är i fara. Eller kan det vara så att han verkligen inte förstår att vår demokrati har varit i betydligt större fara på grund av den tidigare sittande regeringen?

Till att börja med. De som han ondgör sig över är den regering som nu finns på plats efter demokratiska val. Jag gissar att Leif är en representant för de som sympatiserar med den tidigare regeringen, den som röstades bort i ett demokratiskt val.

Den regeringen hade som sitt absolut främsta syfte att stoppa det parti som i sann demokratisk anda växt rekordartat under de senaste valen och därför i självklar demokratisk anda borde fått inflytande i proportion till sin storlek. I mina ögon är det den förra regeringen som var ett verkligt hot mot demokratin.

Jag kan nog tycka att Leif istället för att ropa "vargen kommer" kunde vara lite ödmjuk och erkänt att vargen, ja den har redan varit på besök i form av den oheliga allians som den förra regeringen var. Jag blir heligt förbannad när jag ser ett sådant hyckleri som Leif visar prov på.

Per-Erik Odh

Artikeltaggar

Politik