Hoppa till huvudinnehållet

Konstnärliga elever visar sin bredd: ”Lärt oss extremt mycket”

Publicerad:
Olivia Lundberg Ohlsson och Teresa Melin visar både egna verk och en keramikservis de skapat tillsammans.
Olivia Lundberg Ohlsson och Teresa Melin visar både egna verk och en keramikservis de skapat tillsammans. Foto: Anneli Malm

Design, konst, film och mode, allt finns med på estetelevernas utställning. En utställning som öppnades med stipendieutdelning och bandklippning.

Eleverna i årskurs tre på Estetiska programmet ställer ut sina verk i Commerce. En utställning som visar på stor bredd bland eleverna med konst i många olika tekniker och med digitala verk.

Matilda Bergström tilldelades Commerce nyinstiftade stipendium som bestod av presentkort och att få ställa ut i ett skyltfönster hela sommaren.
Matilda Bergström tilldelades Commerce nyinstiftade stipendium som bestod av presentkort och att få ställa ut i ett skyltfönster hela sommaren. Foto: Anneli Malm

Mod och drivkraft

Matilda Bergström tilldelades Commerce nyinstiftade stipendium ”för att genom experiment, mod och en oerhörd drivkraft hittat sin roll i en samtida designvärld” som delar av motiveringen lyder.

– Jag fick ett presentkort på Commerce och sen fick jag äran att ha en utställning i ett av deras skyltfönster hela sommaren. Det ska bli jättekul, säger en överraskad Matilda Bergström.

Verk av Louise Andersson.
Verk av Louise Andersson. Foto: Anneli Malm
Verk av Emilia Ottosson Hedman.
Verk av Emilia Ottosson Hedman. Foto: Anneli Malm

Flera tekniker

Olivia Lundberg Ohlsson och Teresa Melin visade upp både egna verk och en servis de gjort tillsammans.

– Vi har drejat, glaserat och designat ihop. Det var ett experiment för att testa med ny lera, tekniker och färger. Det har varit väldigt roligt, säger de.

Olivia visar även digitalt skapade målningar och akvareller men även sitt examensarbete, en bok om odling. Teresas verk hade tema människokroppen med både målningar och tryck. Båda är väldigt nöjda med sin utbildning.

– Vi har lärt oss så extremt mycket. De tre åren har varit som en resa, man har fått växa både som konstnär och som människa, säger de.

Utställningen är öppen även på fredag och lördag.

Det finns mycket att titta på där många olika uttryck och tekniker visas.
Det finns mycket att titta på där många olika uttryck och tekniker visas. Foto: Anneli Malm
Eleverna samlade inför öppningen där läraren Emma Berggren klippte banden.
Eleverna samlade inför öppningen där läraren Emma Berggren klippte banden. Foto: Anneli Malm

Artikeltaggar

CommerceDesignKonstNöje/KulturUtställningar

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.