Hoppa till huvudinnehållet

Rekordtidigt förbud – kommunen avråder från bad

Publicerad:
Från den 31 maj avråder kommunen från bad i Boulognersjön.
Från den 31 maj avråder kommunen från bad i Boulognersjön. Foto: Tobias Larsson Franzén

Tekniska problem har uppstått för tillförsel av vatten i Boulognersjön och nu avråder Skövde kommun allmänheten från att bada.

– Vi jobbar så fort vi kan med att lösa problemet och vi förstår att det kommer olägligt nu under försommarens varma dagar, säger David Einarsson Gatu- och naturchef på Skövde kommun, i ett pressmeddelande.

Då Boulognersjön är beroende av ett ständigt tillflöde av vatten kan inte kommunen garantera tillräckligt god vattenkvalitet under tiden som problemet kvarstår.

– De senaste vattenproverna visar dock på god vattenkvalitet, men det kan komma att ändras allteftersom tiden går innan inflödet av vatten fungerar igen, skriver Skövde kommun i ett pressmeddelande.

Avrådan gäller från och med 31 maj och förhoppningen är att problemet ska vara åtgärdat inom en vecka.

– Vi kommer att genomföra vattenprover mer frekvent och presentera dessa på vår hemsida tills problemet är löst, säger David Einarsson.

Artikeltaggar

ÅtgärderBoulognersjönFörbudMiljöPressmeddelandeSkövde kommunVatten

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.