Hoppa till huvudinnehållet

VM-festen har startat: ”Inte van vid sånt här stöd”

Publicerad:
Hemmaföraren Albin Elowson fick känna på ett fint publikstöd när enduro-VM startade på Billingen.
Hemmaföraren Albin Elowson fick känna på ett fint publikstöd när enduro-VM startade på Billingen. Foto: Erica Augustsson

Den svenska deltävlingen i enduro-VM är igång i Skövde. Festen har startat. Albin Elowson var en av hemmaförarna som möttes av det stora publikstödet.

– Det kommer bli kul att köra två heldagar med det här, säger han.

Två fulla tävlingsdagar – fredag och lördag – ligger framför de drygt 170 förarna i den svenska VM-deltävlingen i Skövde. Startskottet gick på torsdagskvällen när tävlingen startade med en kortare prolog i anslutning till depån på Billingens fritidsområde.

Förarna tog sig an supertestet två och två, där torsdagskvällens varvtid räknas in i fredagens resultat. FMCK Skövdes Albin Elowson fick känna på fint publikstöd när han körde in på plats 17 totalt i GP-klasserna.

– Det gick ganska bra. Inga större fadäser i alla fall, säger FMCK Skövde-föraren som berömmer publiken.

– Man är inte riktigt van vid att ha sådant här stöd, men det var riktigt skoj. Det kommer bli kul att köra två heldagar med det här.

Ett högintressant par som rullade ut för start tillsammans var de två toppförarna i juniorklassen J2: Albin Norrbin och Max Ahlin. FMCK Skövde Ahlin leder J2-klassen inför den svenska deltävlingen, med samma antal poäng (106) som Falköpings MK:s Ahlin som ligger tvåa. Nu uteblev dock den första mätningen. Medan Ahlin slog till med bästa tid av juniorerna ådrog sig Norrbin ett tidsstraff då en strulande motorcykel hindrade honom från att fullfölja supertestet.

Max Ahlin.
Max Ahlin. Foto: Erica Augustsson

Torsdagens ”omvända seeding” innebar att de största stjärnorna startade sist. Strax innan 21.00 rullade kvällens sista par ut i spåret. Britten och ettan i mästerskapet – Brad Freeman – var knappt tre tiondelar snabbare än sin störste konkurrent, spanjoren Josep Garcia. Freeman höll för favorittrycket och levererade torsdagens snabbaste tid.

Hedvig Malm körde in som 13:e dam efter ett struligt supertest med en omkullkörning.
Hedvig Malm körde in som 13:e dam efter ett struligt supertest med en omkullkörning. Foto: Erica Augustsson

Artikeltaggar

Albin ElowsonAlbin NorrbinBillingenEnduroFalköpings MKFMCK SkövdeJ2Max AhlinSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.