Hoppa till huvudinnehållet

Inga villatomter i Skövde

Publicerad:
Signaturen ”Vill bygga hus i Skövde” efterlyser fler villatomter nära staden. Foto: Anneli Malm

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Just nu är det färre som vill bygga hus i Sverige eftersom konjunkturen gör det dyrare. Men det blir dyrare att bo generellt. Hyresrätt, bostadsrätt, villa eller slott. Spelar ingen roll. Vi måste lägga mer pengar på boende.

Jag vill gärna passa på att utnyttja läget att hustillverkarna, för att över huvud taget få sälja något, pressar sina marginaler maximalt just nu och det går med andra ord att köpa ett hus till bättre pris. Jag vill bygga min villa i Skövde. Men då uppstår det lilla dilemmat att det inte har planerats för nya villatomter i Skövde på länge.

Jag och min familj är privilegierade och har en bra ekonomi. Vi kan satsa en hel del pengar på ett fint hus på en attraktivt tomt. Vi vill bo nära staden så en tomt i Stöpen eller Skultorp till exempel är inte aktuellt. Förstår inte Skövdes politiker att man missar den kategorin människor som inte vill bo förtätat och inte vill bo i periferin genom att inte planlägga stadsnära tomter.

Från kommunens säger man att man inte äger någon mark man kan planlägga. Nej, just det. Vad gör man då? Jo, man köper det man inte har. Skaraborg skall växa. Det är alla överens om. Den kommun som kan erbjuda människor att flytta dit blir vinnare. Synd att inte Skövde vill vara med i det racet.

Vill bygga hus i Skövde

Artikeltaggar

Bostad och byggen