Hoppa till huvudinnehållet

Barnets bästa ska beaktas

Publicerad:
Signaturen ”Förälder med barn på Heneskolan” tycker att Skövde kommun har ignorerat beaktandet av barnets bästa. Genrebild. Foto: JESSICA GOW / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Skövde kommun bryter direkt mot barnkonventionen genom att inte lösa skolplatser åt de barn som har gått förskola i Hentorp och nu inte får gå vidare i skolan där.

Barnets bästa ska beaktas i alla beslut och här har man helt ignorerat det på grund av egen bekvämlighet, befintliga strukturer och oförmåga att jobba flexibelt och dynamiskt. Självklart hade gått att lösa platser för de barn som nu slits upp från sin trygghet och skickas iväg. Fler pedagoger, dynamiska grupper och klasser, flexibla tider och varierande arbetssätt hade man mycket väl kunna prova.

Än värre är det så klart eftersom stora barnkullar måste varit kända i många år, utan att åtgärder tagits i tid. Istället säger man byråkratiskt nej. Det är inte bara dåligt och ignorant, det måste vara ett brott mot barnkonventionen.

Förälder med barn på Heneskolan

Artikeltaggar

Skola och utbildning