Hoppa till huvudinnehållet

Skollokaler har prioriterats i budgetförslaget

Publicerad:
Rosa huset i Skövde. Foto: Anna Warner

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Replik till Skövde konstskola och Galleri Lucifer (SLA, 27/5). Vi delar givetvis uppfattningen om att konst och kultur är ett viktigt inslag i stadsmiljön och att verksamheterna som bedrivs i lokalerna i Rosa huset är värdefulla.

Renoveringsbehovet för Rosa Huset är omfattande, sannolikt cirka 30 miljoner kronor för de grundläggande åtgärderna. Dock är det även så att skolans lokaler i Skultorp och Stöpen har stora investeringsbehov och det är dessa som har prioriterats i majoritetens budgetförslag.

I detta förslag finns det också med 28 miljoner kronor i investeringar i Kulturhuset tillsammans med ett uppdrag att ta fram konkreta förslag på en samordning vid uthyrning av kommunens lokaler. Detta för att dels uppnå en ökad tillgänglighet till lokalerna samt en högre nyttjandegrad. Även en genomlysning av kommunens uppdrag som hyresvärd för både långvariga och mer kortsiktiga lokalbehov kommer att genomföras i dialog med de som nyttjar lokalerna. Syftet med det är att kunna fördela fasta lokalkostnader på fler användare och mer aktiviteter så att en större andel av budgeten för kultur sedan kan användas till kulturens innehåll.

Vi har naturligtvis förståelse för att ni är besvikna på att er efterlängtade renovering inte finns med bland de prioriterade investeringarna i budgetförslaget för 2024. Vår ambition är att långsiktigt säkerställa kommunens förutsättningar att både bedriva kärnverksamhet som skola och omsorg av god kvalitet och skapa långsiktiga förutsättningar för kulturen, idrotten och föreningslivet.

För Majoriteten i Skövde

Theres Sahlström (M)

Johan Ask (S)

Marianne Gustafson (KD)

Artikeltaggar

Nöje/Kultur