Hoppa till huvudinnehållet

Pökerz går hem hos både unga och äldre: ”Är skojigt”

Publicerad:
Ronny och Ragge i full action när Pökerz bjöd på show på Millners.
Ronny och Ragge i full action när Pökerz bjöd på show på Millners. Foto: Elof Johansson

30 års jubilerande Pökerz med showen Ronny och Ragge blev på kort tid ett succéband. De har hållit sig på topp hela tiden och ser ut att fortsätta så.

Vid SLA:s fråga hur det hela började berättade Ronnie som startade bandet.

– Jag och mitt band satt på ett ställe i Norge efter en spelning över en öl och brainstormade vad som skulle kunna göras som inte fanns. Det finns ju så många coverband som spelar de storas melodier, men det finns ingen som spelar Ronny och Raggelåtar, sagt och gjort, efter kontakt med ansvariga för bolaget som hade rättigheterna fick vi lov att sjunga och spela deras låtar och det hela drog igång, säger han.

Det dansades en hel del på dansgolvet.
Det dansades en hel del på dansgolvet. Foto: Elof Johansson
Några i publiken som gillade Ronny och Ragge.
Några i publiken som gillade Ronny och Ragge. Foto: Elof Johansson
Publiken kunde sjunga med i låtarna.
Publiken kunde sjunga med i låtarna. Foto: Elof Johansson

Kan låtarna

Med låten ”Köra fort som fan” drog showen igång med hög ljudvolym, mycket energi och med en entusiastisk publik som Ronny och Ragge verkligen fick igång.

”Brylkräm, stålkam och Gällivarehäng” kunde publiken också och sjöng i med alla krafter så knappt de på scenen hördes. Showen fortsatte med ytterligare låtar till publikens förtjusning och når låten ”Se på mig” som var Ronnies favorit blev det lite sentimentalt.

”Publik i alla åldrar”

– Vad vi tycker är lite skojigt är att det drar en publik i alla åldrar, många i vår publik är inte så gamla att de upplevt Ronny och Ragge-eran live men de kan varenda text i alla fall. Man behöver inte vara raggare eller varit ung på 90-talet för att älska Pökerz, sade både Ronny och Ragge alias Ronnie och Anders och likheten är slående mot originalen.

Artikeltaggar

KonserterNöje/KulturShowerSpelningarTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.