Hoppa till huvudinnehållet

Galna miljonregnet – spelare från Tibro drog hem storvinst

Publicerad:
Reporter Freddy Berg
Freddy Berg
freddy.berg@nlt.se
En spelare från Mariestad vann tio miljoner kronor på lördagens dragning av Joker.
En spelare från Mariestad vann tio miljoner kronor på lördagens dragning av Joker.

Miljonerna regnade över Skaraborg på lördagskvällen. En Mariestadsbo kammade hem tio miljoner kronor på Joker – samtidigt som en spelare i Tibro vann 1,8 miljoner kronor på Lotto 1.

Lördagens dragning av Lotto och Joker levererade två nya miljonvinnare i Skaraborg. När den första Lotto-dragningen var avgjord återstod en rad med alla sju rätt, vilket gav en utdelning på drygt 1,8 miljoner kronor. Vinnaren var en spelare från Tibro.

Men kvällens högsta jubel hördes ändå från Mariestad. Med en insats på tio kronor blev en Joker-spelare hela tio miljoner kronor rikare.

− Vad roligt med två nya vinnare som får uppleva drömmen om att vinna stort. Vilken slump att de bor så nära varandra. Grattis till de båda städerna som får sina första miljonvinster för året, säger Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

− Det ska bli väldigt roligt att få förmedla de glada nyheterna till de nyblivna miljonvinnarna och höra vilka små och stora drömmar som kommer förverkligas. För Mariestadsbon väntar sedan ett bankmöte som brukar vara väldigt uppskattat för att landa i den nya tillvaron som mångmiljonär.

Raden som gav vinsten på Joker var inlämnad hos Ica Kvantum i Mariestad medan spelet på Lotto 1 lämnades in online.

Rätt rad Lotto 1: 9 – 11 – 15 – 23 – 24 – 25 – 35. Tilläggsnummer: 19 – 27 – 32 – 33

Rätt rad Joker: 8 – 2 – 9 – 7 – 3 – 1 − 9

Natalie Wallin,  vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.
Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur. Foto: Alexander Donka

Artikeltaggar

Ica KvantumLotterierMariestadSkaraborgSpelSvenska spelTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.