Hoppa till huvudinnehållet

Skövde Bandy värvar från Edsbyn: ”Perfekt nyförvärv”

Publicerad:
Nyförvärvet Axel Herre med sportchefen Magnus Dagman. Foto: privat

Skövde Bandy har gjort klart med ett nyförvärv till kommande säsong, nämligen Axel Herre. Kontraktet är skrivet på tre år.

– Detta är perfekt nyförvärv för oss där vi får in en skolad, och träningsvillig karaktärspelare, säger Skövde Bandys sportchef Magnus Dagman.

Axel Herre är från Stockholm men har gått på Edsbyns bandygymnasium och spelade SM-final mot Villas P19 i fjol. Herre har varit i Edsbyn de tre senaste åren och spelat för klubbens juniorlag. Herre nämner skridskoåkningen, passningsspelet och vinnarskallen som sina främsta tillgångar på planen.

– Känns jätteskoj att Axel gör detta val att lira med Skövde Bandy och han kommer vara en härlig spelare som kanske får bandygrytan att koka lite, säger Dagman.

Herre har även lite lokal anknytning då hans mamma är uppväxt utanför Timmersdala. Sportchef Dagman är i nuläget nöjd med Skövde Bandys trupp inför den kommande säsongen.

– Vi har just nu en trupp som jag är jättenöjd med men jag stänger inga dörrar om saker dyker upp.

Fram till midsommar kör laget gemensam träning. Därefter väntar individuell träning till augusti då Skövde Bandy har en kickoff med fystester inför den kommande säsongen.

Artikeltaggar

Bandy

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.