Hoppa till huvudinnehållet

Sommartorget har nu öppnat i Skövde: ”En aktivitet vi hoppas kommer tillbaka”

Publicerad:
Full fart vid schackbrädet!
Full fart vid schackbrädet! Foto: Sandra Carlsson

Hertig Johans torg är nu fyllt med roliga aktiviteter för såväl unga som gamla, och kommer leva upp under många kvällar i sommar.

Allt är gratis och det pågår under hela sommaren.

– Vi vill att alla ska kunna komma och ha en rolig dag här på torget, säger Emma Edqvist, destinationsutvecklare på Skövde citysamverkan.

Även om solen inte riktigt är framme när Sommartorget invigs, går det ändå att få in en sommarkänsla relativt enkelt.

Solstolarna står framme och barnen leker för fullt.

– Vi fyller ett bra tomrum här på torget mellan uteserveringarna. Nu känns det lite livligare och det är precis vad vi önskade, säger Emma Edqvist.

Hon är destinationsutvecklare på Skövde citysamverkan och projektledare för Sommartorget. Tillsammans med sitt bollplank, Filip Rapp, har hon tagit fram en gratisaktivitet för stadens besökare som sträcker sig över hela sommaren.

– Det har aldrig ens varit tal om att det skulle kosta något. Vi vill bjuda på något som hela familjen kan njuta av, säger Emma Edqvist.

Emma Edqvist och Mathilda Carmbrant.
Emma Edqvist och Mathilda Carmbrant. Foto: Sandra Carlsson

Blandat schema

Det finns pingisbord, pysselhörna, stort schackspel och andra fasta installationer som man får ta del av. Under sommaren kommer olika lokala aktörer att finnas på plats för att göra såväl dagar som helger lite roligare.

En aktör är Nordic Wellness.

– Vi kommer att erbjuda olika träningspass här på torget, både för barn och vuxna. Vår maskot tigern Teo kommer att hålla i en hinderbana och ansiktsmålning, säger Mathilda Carmbrant på Nordic Wellness.

Sommartorget pågår från den 19 juni till den 20 augusti.

– Det är ett helt nytt koncept som vi hoppas kan bli en återkommande tradition här i Skövde. Vi tror att ett levande torg är bra för en stad, och vi vill vara med och bidra till det, säger Emma Edqvist.

Artikeltaggar

Hertig Johans torgMathilda CarmbrantNöje/KulturNordic WellnessSkövdeSolTraditionerUteserveringarVäder

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.