Hoppa till huvudinnehållet

Följer i Jacks spår: Hedberg till Benfica

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
Christopher Hedberg byter Elverums dress på klassiska Benficas.
Christopher Hedberg byter Elverums dress på klassiska Benficas. Foto: Annika Byrde

Christopher Hedberg var en stark profil som vänsterhänt kantspelare i IFK Skövde. Han lämnade IFK för norska mästarlaget Elverum. Nu står det klart att resan går vidare till Portugal och anrika Benfica.

Hedberg har Hellton i Karlstad som sin moderklubb. Han gick sedan vidare till Alingsås HK, Aranäs och IFK Skövde där han spelade mellan 2016 och 2020 och där han var mycket populär när han levererade på högerkanten i anfallet.

Utmanar Thurins lag

Nu blir det Lissabon och Benfica som krigar i toppen tillsammans med Sporting och den förre lagkompisen i IFK Skövde Jack Thurins FC Porto.

Efter tre säsonger i Elverum blir det nu flytt söderut för 30-åringen. "Totte" Hedberg kommenterar på klubbens hemsida.

– Jag hoppas att jag kan bidra med lite fart till laget och förhoppningsvis vinna titlar nästa år.

Tiden i Elverum har varit lyckad för Christopher Hedberg, klubben förlorade dock ligatiteln till hårdsatsande Kolstad och missar spel i Champions League.

I Portugal är det Porto som är representant i Champions League och nu hoppas Benfica med Hedberg på högerkanten kunna utmana om guldet nästa säsong.

Artikeltaggar

Christopher HedbergHandbollIFK Skövde HKJack ThurinLissabon

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.