Hoppa till huvudinnehållet

Företaget flyttar från Skövde – blir Julas första hyresgäst i jätteterminalen

Publicerad:
Reporter Elin Andersson
Elin Andersson
elin.andersson@nlt.se
Här håller nya Jula-terminalen på Marjarp att byggas.
Här håller nya Jula-terminalen på Marjarp att byggas. Foto: Elin Andersson

Jula Logistics AB i Skara har fått sin första hyresgäst på sin jätteterminal vid tågspåren i Falköping.

Det är XR Solutions som flyttar sin verksamhet från Skövde till terminalen, vilket kan ge 50 nya arbetstillfällen.

– Denna typ av verksamhet kommer att betyda mycket för den fortsatta expansionen, säger Lennart Karlsson som är VD för Jula Logistics.

XR Solutions etablerar en ny omlastningsterminal i Falköping och blir därmed hyresgäst hos Jula Logistics AB som äger och bygger på området. XR:s befintliga verksamhet som hanterar gods från järnväg i Skövde kommer att flyttas till Falköping, Sveriges största terminal i sitt slag, vilket innebär en fördubbling av kapaciteten jämfört med nuvarande.

För att möjliggöra denna expansion har XR Solutions ingått ett avtal om att hyra lokaler av Jula Logistics, som beskrivs som en välrenommerad fastighetsägare inom branschen.

– Det känns jättebra att få XR Solution som första hyresgäst. Vi har under några år haft ett gott samarbete och deras erfarenhet av att driva denna typ av verksamhet kommer att betyda mycket för den fortsatta expansionen, säger Lennart Karlsson som är VD för Jula Logistics.

Lennart Karlsson, vd Jula Logistics AB.
Lennart Karlsson, vd Jula Logistics AB. Foto: Elin Andersson

Järnväg under tak

Omlastningsterminalen är också unik med 500 meter järnvägsspår under tak. XR Solutions satsar även de på hållbara transporter och kommer att använda järnvägen som en viktig del av sin logistikstruktur.

– Vi är entusiastiska över att etablera vår omlastningsterminal i Falköping och vara en del av denna framstående logistikhub, säger Mathias Olsson, VD för XR Solutions.

Han fortsätter i ett pressmeddelande:

– Vi har en lång erfarenhet inom branschen och ser fram emot att samarbeta med Jula Logistics, ett företag med bevisad framgång inom logistiksektorn.

Jula Logistics ABs terminalområde på Marjarp i Falköping.
Jula Logistics ABs terminalområde på Marjarp i Falköping. Foto: Pressbild

50 nya jobb

Företagets tjänsteutbud kommer att inkludera landsväg- samt järnvägstransporter, tullager, lagring, export/import samt lossning och lastning av sjöfartscontainrar.

– Det är glädjande att se vår verksamhet expandera och att denna etablering i Falköping initialt kan skapa 50 nya arbetstillfällen. Vi kommer att påbörja rekryteringsprocessen redan efter sommaren för att säkerställa att vi har rätt kompetens och resurser på plats, säger Björn Lackdal, logistikchef på XR Solutions.

Artikeltaggar

EkonomiExportFalköpingJula Logistics ABJärnvägLennart KarlssonSkaraSkövdeTransportXR

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.