Hoppa till huvudinnehållet

LISTA: Aktiv sommar på Billingens fritidsområde

Publicerad:
Upzones höghöjdsbana kan bli ett äventyr bland trädtopparna.
Upzones höghöjdsbana kan bli ett äventyr bland trädtopparna. Foto: Roland Svensson

Billingens fritidsområde bjuder på en hel del möjligheter och aktiviteter under sommarens dagar. Billingebadet, höghöjdsbanan Upzone, cykling, sportfiske – eller bara en uppfriskande promenad i skogen – alternativen är många.

Billingens fritidsområde har många besökare, vare sig man kommer som turist, motionär eller bara söker avkoppling. Runt sjöarna i området finns grillplatser och för fiskeintresserade kan det nappa i Hållsdammen.

Boende finns med camping eller stugor på Billingens camping - under sommaren återöppnar även hotell Billingehus efter en omfattande renovering.

Höghöjdsbanan Upzone är väldigt populär med aktiviteter för hela familjen, med banor för både de små och vuxna. Det är mycket klättring och det finns en linbana, dessutom finns instruktörer som är med och hjälper till.

Pumptrack banan är populär - och helt gratis.
Pumptrack banan är populär - och helt gratis. Foto: Roland Svensson

Pumptrackbanan lockar många ungdomar, barn och vuxna som vill testa sina färdigheter på cykel i hopp och chikaner. En aktivitet som är helt gratis att ta del av, förutsatt att man har egna cyklar.

Blir man sugen på en cykeltur runt banan eller på stigarna finns dessutom hojar att hyra hos Träningskonsulten som finns i Billingecentret. Här öppnar också kafé och restaurang Toppen i augusti.

På Billingen finns gott om vandringsleder, motionsspår och skogsturer med det lilla extra. För barnfamiljerna kan Trollstigen med skattjakt bli en riktigt spännande tur. Och har man tur kanske Billingetrollet visar sig.

Vid Åsbotorpssjön finns Skogsmulleriket, ett antal små hus där olika kända figurer bor, Skogsmulle, Fjällfina, Laxe och Nova med sitt rymdskepp. Billingebadet lockar med en plats i solen och svalkande dopp i sina utomhusbassänger.

Runt Skogsmulleriket kan man träffa Mulle och andra kompisar.
Runt Skogsmulleriket kan man träffa Mulle och andra kompisar. Foto: Roland Svensson
Billingebadet lockar med svalkande dopp i poolen.
Billingebadet lockar med svalkande dopp i poolen. Foto: Anneli Malm
Nygrillat med utsikt över Hållsdammen kan locka.
Nygrillat med utsikt över Hållsdammen kan locka. Foto: Roland Svensson
Det finns spår för MTB-cykling på Billingen och till nästa år står nya banor färdiga.
Det finns spår för MTB-cykling på Billingen och till nästa år står nya banor färdiga. Foto: Erica Augustsson
Ett parti golf på Billingens camping och stugby kan vara avkopplande.
Ett parti golf på Billingens camping och stugby kan vara avkopplande. Foto: Roland Svensson

Artikeltaggar

BillingenFritid och livsstilSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.