Hoppa till huvudinnehållet

Här hoppas semesterregnet bort: ”En perfekt aktivitet i dag”

Publicerad:
Reporter Philip Alfredsson
Philip Alfredsson
philip.alfredsson@sla.se
Leo de Vera slänger sig ut i skumhavet, medan Hampus Hildingsson bidrar med lite hjälpande skumkastning.
Leo de Vera slänger sig ut i skumhavet, medan Hampus Hildingsson bidrar med lite hjälpande skumkastning. Foto: Philip Alfredsson

Vad gör du och barnen när en semesterdag består av regn, regn och åter regn?

Många passade i alla fall på att besöka hoppnästet Jumpyard.

– Det här är det roligaste jag vet, säger Leo de Vera.

Ibland blir sommarvädret inte som man tänkt sig. Kanske fick många skrota badplanerna och rikta in sig på en dag inomhus i det regniga ruskväder vi välsignats med.

Christian och Jonas Borum Kofoed hade kommit från Danmark till Skövde. Då visade pappa Christian vem som bestämde uppe på stången.
Christian och Jonas Borum Kofoed hade kommit från Danmark till Skövde. Då visade pappa Christian vem som bestämde uppe på stången. Foto: Philip Alfredsson

Men många styrde också kosan till hoppcentret Jumpyard. Där var hela dagen fullbokad, från början till slut. SLA dyker in från regnets droppar runt elvasnåret, då är aktiviteten, minst sagt, hög.

Vid en av skumpoolerna hoppar sysslingarna Leo de Vera och Hampus Hildingsson. De kör volter och skruvar så det står härliga till.

– Vi tävlar om vem som kör snyggast volt, säger Hampus Hildingsson.

Hampus Hildingsson hade sin bästa flygteknik inövad.
Hampus Hildingsson hade sin bästa flygteknik inövad. Foto: Philip Alfredsson

Grabbarna är svettiga och rusar mellan de olika trampolinerna.

– Att hoppa är det roligaste jag vet, det är så himla kul, säger Leo de Vera.

En flykt från regnet

Erik Johannesson med sönerna Nils och Hjalmar lekte runt när regnet pågick utanför. Grabbarna var dock mer intresserade av det interaktiva hoppspelet än reporterns kamera...
Erik Johannesson med sönerna Nils och Hjalmar lekte runt när regnet pågick utanför. Grabbarna var dock mer intresserade av det interaktiva hoppspelet än reporterns kamera... Foto: Philip Alfredsson

Vid en trampolin hoppar Rasmus Svensson och bröderna Sixten och Max Nylander för fullt. Rasmus mamma sitter bredvid och hejar på grabbarna.

– Det här är ju en perfekt aktivitet en dag som den här, säger Rasmus mamma.

Sixten Nylander har precis lärt sig volter, och ville givetvis visa hur det gick till.
Sixten Nylander har precis lärt sig volter, och ville givetvis visa hur det gick till. Foto: Philip Alfredsson

Grabbgänget var också nöjda med att få hoppa inomhus för dagen.

– Det här är första gången jag vågar göra en volt när jag är här. Det är kul, men lite läskigt också, säger Rasmus.

Arvid i svart, och Vide i blått, hade hittat en egen, lite mer undanskymd hörna av Jumpyard. Här blåste de på för fullt med volter och akrobatiska hopp.
Arvid i svart, och Vide i blått, hade hittat en egen, lite mer undanskymd hörna av Jumpyard. Här blåste de på för fullt med volter och akrobatiska hopp. Foto: Philip Alfredsson

I slutändan av dagen var det nog många föräldrar som barn som uppskattade möjligheten att få springa och hoppa av sig under tak, i skydd från regnet.

Artikeltaggar

DanmarkJumpyardRegnSkövdeVäder

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.