Hoppa till huvudinnehållet

Nu kom bekräftelsen: Jack spelar med stjärnorna

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
Jack Thurin är hemma på semester i Skövde och har samtidigt blivit klar för Ålborg.
Jack Thurin är hemma på semester i Skövde och har samtidigt blivit klar för Ålborg. Foto: Erica Augustsson

Jack Thurin byter från FC Porto till den danska storklubben Aalborg Håndbold till nästa säsong. På torsdagen presenterades han på klubbens hemsida.

Ålborgs klubbdirektör Jan Larsen säger:

– Jack Thurin var under flera säsonger en stor profil i Skövde. I Porto har han visat att han klarar sig bra på den högsta nivån. 220 gjorda mål talar för sig själv och vi gläder oss mycket att de rödvita fansen får se ett vasst vänsterhänt skytte och en spännande och målfarlig profil på högernio.

När övergången kom upp i portugisisk media pratade SLA-sporten med Jack som är hemma i Skövde på semester. Han kunde då inte säga så mycket i det läget, men att det kunde hända något i slutet på veckan.

Nu är allt klart. Jack Thurin hade ett år kvar på sitt kontrakt med den portugisiska mästaren, men köps loss av Ålborg.

Jack Thurin blir lagkompis med superstjärnan Mikkel Hansen.
Jack Thurin blir lagkompis med superstjärnan Mikkel Hansen. Foto: Martin Meissner

Nu kommenterar Jack det hela på IFK Skövdes hemsida:

– Allting har gått väldigt fort från det att Ålborg tog kontakt till att jag och min flickvän skulle ta ett beslut. Det har ändå fungerat smidigt och det känns väldigt bra.

Superstjärnor

På torsdagen kom bekräftelsen på att Jack Thurin efter ett år i Portugal nu flyttar till Ålborg på Jylland och hamnar där i en hårdsatsande klubb som bland annat har två av världens allra bästa spelare i laget. De danska superstjärnorna Mikkel Hansen och målvakten Niklas Landin. Hansen spelade i Ålborg den gångna säsongen och Landin ansluter nu från Kiel där han bildar målvaktspar med den förra IFK Skövdemålvakten Fabian Norsten som byter från tyska Gummersbach.

Följer i spåren

Historiskt sett finns det många kopplingar mellan IFK Skövde och Aalborg Håndbold. Jonas Samuelsson har blivit dansk mästare i klubben, samma gäller Kristian Svensson, Mattias Gustafsson och Rasmus Wremer som vann guldet 2010.

Nu följer Jack Thurin i spåren och med tanke på lagets satsning lär det finnas goda möjligheter till att han också får vara med och vinna titlar, kanske även i Champions League där laget räknas som en etablerad tungviktare.

Jack säger på Ålborgs hemsida:

– Ingen tvivel om att det är ett drömskifte för mig.

Klubben meddelar att Jack Thurin kommer att spela i tröjan med nummer 15 på ryggen och han gör sin första träning med laget den 20 juli.

Artikeltaggar

Aalborg HåndboldChampions LeagueFabian NorstenFC PortoHandbollIFK Skövde HKJack ThurinMikkel HansenNiklas Landin Jacobsen

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.