Hoppa till huvudinnehållet

Match-SM: Islänning vann – förloraren tog SM-guld

Publicerad:
Felix Pålson (närmast) närmast vann SM-guld, men det var isländske Axel Boasson som vann finalen.
Felix Pålson (närmast) närmast vann SM-guld, men det var isländske Axel Boasson som vann finalen. Foto: Jonathan Ström

Årets Match-SM på Skövde Golfklubb är färdigspelat. Det blev en jämn final mellan Axel Boasson från Island och Felix Pålson från Sverige, där islänningen drog det längsta strået.

För andra gången på kort tid så har Match-SM i golf avgjorts på Skövde Golfklubb. Senast var 2021 och då vann Sebastian Petersen från Sjöbo finalen.

Finalspelet

Tävlingen ingår i ”MoreGolf Mastercard Tour” vilket är den högsta nivån av proffstävlingar för herrar i Norden. Spelare från flera länder är med och spelar på touren vilket det även var i veckan – trots att tävlingen var en SM-tävling.

Tävlingarnas tredje och sista dag bjöd på semifinal- samt finalspel. I den första semifinalen möttes islänningen Axel Boasson och dansken Mathias Gladbjerg. Boasson imponerade och vann med fyra och två vilket innebär att han var fyra hål upp när det endast var två hål kvar att spela.

Skövde Golfklubbs ordförande Mikael Pauli delade ut segerchecken till Axel Boasson.
Skövde Golfklubbs ordförande Mikael Pauli delade ut segerchecken till Axel Boasson. Foto: Jonathan Ström

I den andra semifinalen ställdes svenskarna Felix Pålson och Hampus Bergman mot varandra. Med tanke på att den andra semifinalen inte hade någon svensk spelare blev detta en form av SM-final. Matchen var länge jämn men efter att Pålson var två hål upp när hål 17 hade spelats klart innebar det att han var svensk mästare.

Två vinnare

Finalen blev då mellan isländske Axel Boasson och svenske Felix Pålson. Boasson kopplade tidigt grepp och trots att han missat några korta puttar var han i ledning efter tre hål. Spelarna turades sedan om att vinna ett antal hål men när det väl skulle avgöras så var islänningen numret för stort för svenske Pålson. Matchen avgjordes på sista hålet och Axel Boasson tog hem tävlingen. Pålson föll på målsnöret men kunde trösta sig med SM-guld.

Artikeltaggar

Axel BóassonGolfSkövde Golfklubb

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.