Hoppa till huvudinnehållet

Självkritisk Gole efter tuff USA-start: ”Inte ok på något sätt”

Publicerad:
Reporter Erica Augustsson
Erica Augustsson
erica.augustsson@sla.se
Anton Gole körde in på plats 17 i båda finalheaten på Spring Creek i Millville, Minnesota.
Anton Gole körde in på plats 17 i båda finalheaten på Spring Creek i Millville, Minnesota. Foto: Erica Augustsson

Det är tufft att köra motocross i USA. Det har Anton Gole fått erfara efter två deltävlingar i Nationals.

– Den här helgen blev nästan ännu tuffare än förra, säger Tibro MK-föraren efter racet på Spring Creek i Millville, Minnesota.

Debuten i den amerikanska motocrosserien Nationals fick ett abrupt slut när Anton Gole kollapsade efter det första finalheatet i Southwick, Massachusetts förra helgen.

– Det är svårt att spekulera i varför det blev som det blev. Mycket handlade nog om att det var 40 grader varmt och väldigt hög luftfuktighet och att jag inte är van vid det. Dessutom hade jag varit förkyld under veckan och det blev nog lite för mycket för kroppen, säger Anton Gole.

En vecka efter debuthelgen i Massachusetts stod Gole på startgrinden igen – 200 mil längre västerut på Spring Creek MX Park i Millville, Minnesota.

Resultatmässigt fanns mer att önska, men nu tog sig Tibro MK-föraren i mål i båda finalheaten.

– Jag blev uppflyttad till A-gruppen i kvalet och hade därmed bättre förhållanden med en slätare bana. Jag hade förväntat mig ett bättre kval, men det var tufft och svårt att komma in i banan, säger Gole om kvalade in som 17:e man.

"Tappar för mycket"

Samma placering blev det sedan i de båda finalheaten, vilket gjorde att han slutade på plats 18 totalt.

– Jag tycker att jag gör bra utsläpp från grinden, men sedan tappar jag på startrakan. Det funkar inte riktigt att starta runt plats 30-35 i ett sådant starkt startfält. Man tappar för mycket direkt, säger Gole och fortsätter:

– Jag får vara nöjd med att ha gått i mål i två heat, men annars är jag inte supernöjd. Egentligen är jag asmycket för långt efter täten och det är inte ok på något sätt. Men det är svårt att köra ikapp när man gör så dåliga starter och hamnar långt bak direkt.

Nästa deltävling körs i Washougal, Washington kommande helg.

– Jag ska försöka få till lite träning nu i veckan inför nästa helg i Washougal och där hoppas jag kunna förbättra resultaten, fastslår Gole.

Artikeltaggar

Anton GoleMotocross

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.