Hoppa till huvudinnehållet

Närmar sig 40 – golfveckan fortsatt populär

Publicerad:
Reporter Anton Gustavsson
Anton Gustavsson
anton.gustavsson@sla.se
Anders Karlsson är klubbchef på Billingens Golfklubb. Han gör sin 36:e golfvecka.
Anders Karlsson är klubbchef på Billingens Golfklubb. Han gör sin 36:e golfvecka. Foto: Linus Hellman

Golfveckan i Lerdala har genom åren blivit lite av en klassiker. Hundratals golfare spelar då på banan som gjordes om för några år och förändringarna har fallit väl ut, menar klubbchefen Anders Karlsson.

– Jag har inte hört något negativt på tre år, säger han.

Billingens GK arrangerar sin Golfvecka för 38:e gången. Klubbchefen, Anders Karlsson, har varit med vid 36 av tillfällena.

– Det är ganska många som kommer tillbaka hit varje år och vi har en som möjligtvis har varit med varje gång. Han bor ändå inte här, men kommer hit varje sommar och bor hos kompisar i Timmersdala. Jag har varit med i 36 år och det är ju ändå några år det också, säger han.

– Det känns som att det här har blivit en klassiker och nu är vi snart uppe i 40 raka år.

BGK:s golfvecka lockar i vanlig ordning många golfare till Lerdala.

– Absolut, så är det. I lördags var det 232 startande och mer än så kan vi inte ha så det var fantastiskt bra. Tisdagens singeltävling är helt okej bokat och på torsdag lutar det åt att det blir fler än förra året.

Anders Karlsson fortsätter:

– I söndags gjorde regnet att det bara var 120 startande och där hade vi hoppats på några fler, men väderprognoserna visade mycket regn och även om det inte blev så farligt så påverkade nog det en del. Vädret bestämmer mycket hur det blir under slutet av veckan, men förra året var det mellan 28 och 30 grader under de tre sista dagarna och det är alldeles för varmt. Så varmt ska det i alla fall inte behöva bli nu.

För några år sedan gjorde Billingens GK om fyra av hålen för att göra banan spelvänligare och det har gett resultat, menar klubbchefen.

– Det har fallit väl ut. Det brukar alltid vara så att en del är negativa till förändringar, men jag har inte hört någon vara negativ på tre år, utan tvärt om så har det fallit fantastiskt väl ut.

– Vi tycker att banan har varit i väldigt bra skick sedan vi öppnade i år och det finns inget att klaga över utan den är bra.

Ombyggnationen av golfbanan gick på mellan två och tre miljoner.

– Då är det bra att det blir bra också. Vi hade folk här i lördags från Umeå som spelade och tyckte att banan var riktigt bra och det är viktigt för oss att det sprider sig.

För Billingens GK är golfveckan en viktig del i klubbens ekonomi.

– Ja, så är det.

Artikeltaggar

Golf

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.