Hoppa till huvudinnehållet

Ny dartförening träffas på Millners: ”Jättekul”

Publicerad:
Reporter Tilda Kämmlein
Tilda Kämmlein
tilda.kammlein@hjotidning.se
Ett femtontal nya medlemmar värvades i onsdags.
Ett femtontal nya medlemmar värvades i onsdags. Foto: Privat

Ett kompisgäng med ambition att starta en dartförening anordnade ett prova-på tillfälle på Millners i onsdags kväll. Syftet var att undersöka intresset för dart i Tibro och därefter fatta beslut om att eventuellt bilda förening.

Intresset visade sig vara stort och det står nu klart att man skickar in för registrering nästa vecka.

– Det känns jättekul och ser väldigt bra ut med intresset just nu, säger Martin Björklund som är en av dem som nu är med och bildar föreningen. Namnet har man inte helt spikat än.

– Det blir något med Tibro och dart, och säkert något annat också, avslöjar han.

”Något för alla”

Ett tjugotal personer kom till Millners under onsdagen för att umgås och spela. Femton stycken skrev upp sig på medlemslistan. En del hade spelat tidigare men det fanns även de som var helt nya.

– Det kom åtminstone två stycken som provade för första gången, de tyckte det var skitkul och vill fortsätta, berättar Martin.

Ett nytt prova-på tillfälle kommer nästa onsdag igen klockan 18.

– Vi hoppas att fler vill komma, både killar och fler tjejer vore kul också. Det är ju verkligen något för alla, säger han.

Tävlingsintresse

Idén att starta med mer regelbundna träffar växte fram hos fem vänner som brukade ses och spela i varandras källare. Millners nappade på idén och erbjöd plats i sin spellokal. Längre fram har föreningen ambitioner att komma ut på tävlingsbanorna.

– Det verkar finnas ett intresse för seriespel. Tanken framöver är att kanske bjuda in andra föreningar att spela och även ansluta oss till Svenska Dartförbundet när vi har blivit lite varma i kläderna.

Så småningom hoppas man även kunna starta upp både ungdomsverksamhet och seniorgrupper som ses och spelar på dagtid.

– Det är perfekt för pensionärer tänker jag, att umgås och spela lite dart.

Artikeltaggar

DartFöreningslivMillners

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.