Hoppa till huvudinnehållet

Skövde HF avslutade starkt i Danmark – besegrade norskt lag: ”Tar med oss mycket”

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
Skövde HF och tränaren Daniel Birkelund satte punkt för matchandet i Danmark under Generation Handball med att vinna mot Follo HK ifrån Norge i den avslutande träningsmatchen.
Skövde HF och tränaren Daniel Birkelund satte punkt för matchandet i Danmark under Generation Handball med att vinna mot Follo HK ifrån Norge i den avslutande träningsmatchen. Foto: Anton Gustavsson

Sejouren i Danmark är över för Skövde HF. I den sista träningsmatchen i Viborg ställdes Skövde HF mot det norska ligalaget Follo HK. Det slutade med en 30–25-seger för Skövde HF.

– Jag är jättenöjd med många prestationer och sedan är det bra att få träna på att vinna matcher, säger Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund.

Skövde HF befinner sig i Viborg, Danmark den här veckan och spelar träningsmatcher under arrangemanget Generation Handball.

På fredagen satte Skövde HF punkt för matchandet i Viborg när de ställdes mot Follo HK som huserar i den högsta ligan i Norge.

Det här var Skövde HF:s tredje träningsmatch inom loppet av bara fyra dagar och det slutade med seger för Skövdelaget.

Skövde HF ledde som mest med tio måls marginal men segersiffrorna skrevs slutligen till 30–25.

– Jag är jättenöjd med de stora dragen. Vi visar en fin attityd och inställning i den här matchen. Vi jobbar på bra och har en riktigt bra period under den sista kvarten av första halvlek. Där tar vi grepp om matchen och sticker ifrån till en ledning med sex mål efter första halvlek, säger Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund.

Tränare Birkelund var nöjd med lagets insats.
Tränare Birkelund var nöjd med lagets insats. Foto: Anton Gustavsson

Han forsätter:

– Vi fortsätter sedan bra och gör det oerhört bra under de första tio minuterna av andra halvlek. Vi springer ifrån rejält och leder med tio mål i det läget. Sedan får vi lite hjärnsläpp under en period. Vi blir lite nonchalanta och slarviga. Vi åker även på några utvisningar. Det jämnar ut sig och det skiljer tre mål vid något tillfälle.

Kom aldrig närmare

Men närmare än så kom aldrig Follo HK.

– Jag är nöjd med den sista delen av matchen. Då skärper vi till oss bra och har bra kontroll på matchen. Jag är jättenöjd med många prestationer och sedan är det bra att få träna på att vinna matcher. Det var en ny nyttig match för oss att få och som ger oss många bra svar i vårt spel.

Skövde HF förlorade mot Silkeborg-Voel KFUM ifrån Danmark med 25–29 i den första träningsmatchen på tisdagen. Sedan blev det ny förlust mot Romerike Ravens ifrån Norge med 23–29 i den andra träningsmatchen som spelades på torsdagen.

På lördagen beger sig Skövde HF hem till Sverige igen efter en nyttig vecka i Viborg, Danmark.

– Det har varit jättebra på alla sätt. Vi har fått ut mycket både i gruppdynamiken och i lagbygget. Vi har även fått ihop många bra saker spelmässigt i matcherna. Vi kan ta med oss mycket ifrån den här tiden i Danmark.

Skövde HF får träna på de kommande dagarna och förberedda sig inför nya matcher. Nästa vecka arrangerar klubben Annliz Cup i Idrottshallen i Skövde.

Då ska Skövde HF spela tre träningsmatcher. Skövde HF möter i tur och ordning Fredrikstad BK, Norge (10 augusti), Hellerup IK, Danmark (11 augusti) och lokalrivalen Skara HF (12 augusti).

Artikeltaggar

Daniel BirkelundDanmarkFredrikstad BKHandbollHellerup IKNorgeSilkeborg-Voel KFUMSkara HFSkövdeSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.