Hoppa till huvudinnehållet

Tusentals i publiken när Diggiloo fick Karlsborg att gunga

Publicerad:
Diggiloo kom till Karlsborg och en av artisterna som fångade publikens uppmärksamhet var Liamoo.
Diggiloo kom till Karlsborg och en av artisterna som fångade publikens uppmärksamhet var Liamoo. Foto: Kolja Schallenberg

Tusentals personer tog sig ut för att se när Diggiloo kom till Karlsborg.

— Diggiloo är något för hela familjen, som en festival för alla, säger Liamoo.

Vad gör man på en sommarkväll i Skaraborg? Åka till Karlsborg och kolla på Diggiloos konsert så klart!

Stjärnor som Andreas Lundstedt, Jessica Andersson, Liamoo, Maria Sur, Thomas Di Leva och sist men inte minst John Lundvik är med i den klassiska sommarturnén som firar 20-årsjubileum i år. Hanna Hedlund och Daniel Norberg ledde suveränt genom showen, ibland med lite för mycket tryck på gammaldags “gubb“-humor och klassiska könsroller.

— Det är tredje gången som jag får åka med. Om Sveriges största konsert-turné frågar om man vill vara med på 20-årsjubileumet kan man inte tacka nej, säger John Lundvik som är inpackad i en tjock jacka.

John Lundvik fick publiken att gunga.
John Lundvik fick publiken att gunga. Foto: Kolja Schallenberg

— Jag älskar gemenskapen på turnén med Diggiloo-gänget. Det är en stor skillnad att ha några som man kan dela upplevelsen med när man träffar så mycket folk i olika städer, säger Liamoo.

Och det märks verkligen att alla artister har det roligt på scenen med varandra. Publiken får uppleva mycket energi och en ”Så mycket bättre“-känsla under hela kvällen.

Artisterna på scenen stöttar, körar, dansar, backar upp för varandra. Även om hela livebandet briljerar så är det särskilt trummisen Marcus Liliequist som sticker ut.

Ingen utflykt på Göta kanal

Både John Lundvik och Liamoo är för första gången i Karlsborg, men schemat tillåter inte det att gå på en längre utflykt till sevärdheterna.

— Jag är en båtmänniska. Man får direkt lust att åka båt här. Jag hann aldrig åka på Göta kanal, säger John med blick på Karlsborgs Bottensjön och kanalen.

På grund av regnet var arrangörerna oroliga att det inte skulle dyka upp så mycket folk, men solen tittade fram lagom till att John Lundvik klev ut på scenen.

Hanna Hedlund var en av artisterna som uppträdde i Karlsborg.
Hanna Hedlund var en av artisterna som uppträdde i Karlsborg. Foto: Kolja Schallenberg

Det bjöds på artisternas kändaste låtar och några överraskningar. Som ett medley med låtar av Burt Bacharach, som en hyllning till den nyligen bortgångna kompositören.

— Diggiloo är något för hela familjen, som en festival för alla. Det finns inget annat som är så familjevänligt som Diggiloo. Ibland har vi även våra egna familjer med på turné, säger Liamoo.

Över 70 människor bakom scenen

Det är en glitterfylld föreställning med mängder av olika kläder och kostymer. Den som kanske jobbar allra hårdast under kvällen är kostymteknikern Madelene “Madde“ Billman.

— Madde är en riktigt stjärna och fixar allt som rör artisternas och musikernas kostymer och ombyten, säger turnéledaren Viktoria Westerberg.

Förutom Madde och Viktoria finns det kring 70 människor som reser runt med Diggiloo. Om man räknar alla som är inblandad lokalt och nationellt stiger antalet lätt på flera hundra personer på bara en sommar.

Det är artisterna på scen som gör kvällen magisk, men det är alla runt om som ser till att den kan hända.

Kolja Schallenberg

Anne-Lie Rydé tog ton på scenen.
Anne-Lie Rydé tog ton på scenen. Foto: Kolja Schallenberg

Artikeltaggar

AlcazarAllsångAnne-Lie RydéArtisterDiggilooHanna HedlundIdolJohn LundvikKarlsborgKonserterMaria SurNike SellmarNöje/KulturShowerSkaraborg

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.