Hoppa till huvudinnehållet

Sjöberg utanför pallen på SM: ”Kraschade i starten”

Publicerad:
Reporter Erica Augustsson
Erica Augustsson
erica.augustsson@sla.se
Hilda Sjöberg slutade på fjärde plats i damernas SM-deltävling på Nya Pepparrotsbanan i Enköping.
Hilda Sjöberg slutade på fjärde plats i damernas SM-deltävling på Nya Pepparrotsbanan i Enköping. Foto: Erica Augustsson

Det blev ingen pallplats för Hilda Sjöberg när den svenska dameliten körde sin fjärde deltävling i motocross-SM i Enköping. En startkrasch ställde till det för Tibro MK-föraren som blev totalfyra i tävlingen.

Hilda Sjöberg startade tävlingsdagen på Nya Pepparrotsbanan i Enköping med en femteplats i damernas tidskval.

När grinden föll i det första finalheatet strulade det däremot till sig.

– Jag kraschade i starten och var bland de sista iväg. Jag jobbade på uppåt på en blöt och hal bana som var svår att köra om på, summerar Hilda Sjöberg som ändå lyckades avancera ett antal placeringar.

När målflaggan visades körde Sjöberg in på åttonde plats.

”Kändes riktigt bra”

I det andra finalheatet var Tibroföraren bättre med från start som trea ut i den första kurvan – en placering som hon höll genom hela heatet.

Poängen, 23 till antalet, räckte till en total fjärdeplats i Enköping – med bara en poäng upp till pallen. Segrade gjorde Götas Matilda Huss före danskan Malou Jakobsen och Botkyrkas Tyra Bäckström.

– Körningen kändes riktigt bra över lag, men det var tråkigt med starten i den första finalen som ställde till det, säger Sjöberg.

Efter fyra körda deltävlingar ligger Sjöberg nu på fjärde plats i tabellen. Upp till Hallandias Felicia Loo på bronsplatsen har hon nio poäng.

Om tre veckor kör damerna sin nästa deltävling där Anderslövs MK står som arrangör.

Artikeltaggar

AnderslövEnköpingHilda SjöbergIF GötaKörkortMotocrossNöjeSjukhusTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.