Hoppa till huvudinnehållet

Första framträdandet på hemmaplan: ”Jättefint att få debutera”

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
Skövde HF:s nya målvakt Josefine Gundersen Lien gjorde sin första match på hemmaplan när laget spelade oavgjort, 23-23, mot Fredrikstad BK i den första träningsmatchen i egna försäsongsturneringen Annliz Cup.
Skövde HF:s nya målvakt Josefine Gundersen Lien gjorde sin första match på hemmaplan när laget spelade oavgjort, 23-23, mot Fredrikstad BK i den första träningsmatchen i egna försäsongsturneringen Annliz Cup. Foto: Mattias Olsson

Skövde HF:s nyförvärv Josefine Gundersen Lien spelade sin första match på hemmaplan under Annliz Cup.

– Det var jättefint att få debutera. Det känns väldigt bra, säger målvakten efter 23–23 mot Fredrikstad BK i Idrottshallen.

Annliz Cup drog i gång på torsdagskvällen när Skövde HF mötte det norska elitlaget Fredrikstad BK i en första träningsmatch.

Cupspel på hemmaplan för Skövde HF: "Är en höjdpunkt som vi ser framemot"

Det var Skövde HF:s nya målvakt Josefine Gundersen Liens, 27 år och ifrån Bergen i Norge, första framträdande på hemmaplan i sin nya klubb.

Nytt ansikte på plats i Skövde HF: ”Blir spännande att se”

– Jag debuterade för Skövde HF när vi spelade i Danmark förra veckan. Där blev det två träningsmatcher och nu har jag också fått debutera för Skövde HF på hemmaplan. Det känns väldigt bra. Jag hoppas att det kommer ännu mer publik och tittar i de kommande matcherna, säger hon.

Nya målvakten Josefine Gundersen Lien övertygade mellan stolparna i Skövde HF.
Nya målvakten Josefine Gundersen Lien övertygade mellan stolparna i Skövde HF. Foto: Mattias Olsson

Svarade för flera räddningar

Målvakten svarade för flera räddningar i matchen, inte minst i första halvlek där Skövde HF inte alls fick spelet att stämma.

– Det är en vansklig match att beskriva. Vi har väldigt mycket att jobba med, framför allt i anfallsspelet i den första halvleken. Vi fick bättre timing i spelet i den andra halvleken. Det är svårt att säga varför det är en så stor skillnad. Jag är ingen anfallsspelare utan ska bara se till att rädda bollar. Jag tycker det gick helt ok för mig, säger Josefine Gundersen Lien.

Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund.
Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund. Foto: Mattias Olsson

Skövde HF:s första halvlek var direkt svag. Det var låg intensitet och bristande fokus som resulterade i flera bortkastade och tappade bollar i anfallsspelet.

– Vi var själva absolut inte nöjda i halvtid. I första halvlek var det egentligen endast jättebra målvaktsspel som gjorde att vi var med i matchen. Vi hade ett bra och konstruktivt snack i omklädningsrummet i paus. Vi hade en tydlig samsyn på vad vi behövde göra, säger Skövde HF:s tränare Daniel Birkelund.

– Det är klart att jag är jättenöjd med hur vi svarar upp på det i andra halvlek. Vi visar oss ifrån helt annan sida i andra halvlek. Det är en jättefin halvlek och kommer in i matchen igen. Vi kunde vunnit, vi kunde ha förlorat och nu blev det lika. Det var fint nog, fortsätter han.

Elma Örtemark var målbäst i Skövde HF mot Fredrikstad. Skövde HF låg mestadels under men kom tillbaka. På slutet fick Skövde HF chansen att avgöra men Örtemarks sista avslut räddades av målvakten.
Elma Örtemark var målbäst i Skövde HF mot Fredrikstad. Skövde HF låg mestadels under men kom tillbaka. På slutet fick Skövde HF chansen att avgöra men Örtemarks sista avslut räddades av målvakten. Foto: Mattias Olsson

”En riktigt duktig målvakt”

Skövde HF-tränaren lyfter fram sin nya målvakt.

– Det är en riktigt duktig målvakt och det var jag rätt säker på att vi skulle få och det har hon också visat. Det är klart att vi är nöjda med henne. Nu fanns det ingen anledning att byta i den här matchen när Josefin stod så bra men Emma (Andersson, lagets andra målvakt) bidrar hela tiden med feedback och hjälper till och är beredd när hennes chans dyker upp. Målvaktssituationen känns just nu väldigt bra med det teamet.

Skövde HF kom igen efter paus mot Fredrikstad. Moa Andersson kvitterade till 23-23. Några fler mål blev det inte i matchen trots flera försök och det blev oavgjort.
Skövde HF kom igen efter paus mot Fredrikstad. Moa Andersson kvitterade till 23-23. Några fler mål blev det inte i matchen trots flera försök och det blev oavgjort. Foto: Mattias Olsson

Josefine Gundersen Lien blickar framåt. Skövde HF ska möta Hellerup IK ifrån Danmark på fredag och sedan ligakonkurrenten Skara HF på lördag.

Dags för Annliz cup – avgörs i helgen: ”Fått hit bra lag”

– Jag ser mycket fram emot matchen mot Skara HF. Det blir mitt första lokala derby så det ska bli kul och förhoppningsvis kommer det mycket folk, säger hon.

Matchfakta

Annliz Cup

SKÖVDE HF–FREDRIKSTADS BK

23–23 (7–10)

Mål: Skövde HF: Elma Örtemark 6, Britta Jakobsson van Stam 4, Moa Andersson 3, Mia Kvithyll 3, Melina Pilav 2, Andrea Niva 2, Johanna Flygelholm 1, Ida Eriksson 1.

Fredrikstads BK: Martine Helland 4, Andrea Varvin 3, Julie Hullberg 3, Hanna Blystad 3, Magdele Kvarving 2, Selma Heniksen 2, Frida Brandbu 2, Hedda Åasen 2, Harrieth Nordrum 1, Sofia Dalsveen 1.

Utvisningar: Skövde HF: –. Fredrikstads BK: 1x2 Minuter.

Domare: Ralf Eriksson och Fredrik Dunälv.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundDanmarkElma ÖrtemarkFredrikstadFredrikstad BKHandbollHellerup IKIda ErikssonMoa AnderssonSkara HFSkövdeSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.