Hoppa till huvudinnehållet

Skövde AIK tvekar om provspelaren: ”Vill se fler alternativ”

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@sla.se
Emmanuel Adeyemo provspelade för Skövde AIK i tisdagens U21-match mot Elfsborg.
Emmanuel Adeyemo provspelade för Skövde AIK i tisdagens U21-match mot Elfsborg. Foto: Mattias Olsson

Emmanuel Adeyemo tränade med Skövde AIK i början av veckan, och deltog även i lagets U21-match mot Elfsborg på tisdagskvällen. Men än har inte SAIK bestämt sig för om man ska skriva något kontrakt med spelaren eller inte.

– Vi har kommit överens om att vi ska hålla kontakten. Men vi tittar på fler alternativ också. Men Emmanuel Adeyemo är fortfarande med i våra tankar, säger Skövde AIK:s sportchef Per Åstemo.

Så han är varken klar eller avfärdad?

– Det stämmer.

"Gjorde det bra"

Åstemo lät ändå nöjd med vad han hade fått se under Elfsborgsmatchen.

Skövde AIK:s sportchef Per Åstemo vill ha in en defensiv mittfältare i truppen.
Skövde AIK:s sportchef Per Åstemo vill ha in en defensiv mittfältare i truppen. Foto: Anton Gustavsson

– Han gjorde det bra. Det var en svårspelad match med vädret som var, och mot bra motstånd. Han är trygg med bollen, har bra passningar och läser spelet bra. Men vi vill se lite fler alternativ innan vi bestämmer vilken mittfältare vi går för, säger Åstemo.

Är det just en defensiv mittfältare ni ska ha in innan fönstret stänger?

– Ja, tanken är att vi ska ha in en mittfältare. Om det inte händer något trist, liknande det som hände på målvaktssidan när båda våra målvakter blev skadade samtidigt. Men annars är det en defensiv mittfältare vi söker för att stärka upp.

Per Åstemo förklarar att det finns lite olika vägar att gå för Skövde AIK för att hitta den där defensiva mittfältaren.

Emmanuel Adeyemo
Emmanuel Adeyemo Foto: Mattias Olsson

– Vi skulle kunna ta in en spelare utan provspel, men de spelarna kanske är svårare att locka till sig, och vi skulle kunna titta på spelare via provspel, och Adeyemo är som sagt fortfarande kvar i tankarna, så vi har många bollar i luften. Det kan gå snabbt när vi väl bestämmer oss.

Hur är målvaktsläget nu?

– Otto Lindell är spelklar till matchen mot Örgryte. Engelbrektsson är hemma och tar det lugnt och följer hjärntrappan. Markus Fröjd börjar komma tillbaka och där tar vi det dag för dag.

Ni har åtta poäng upp till kvalplats nu. Hur ser du på det utsatta läget i tabellen?

– Det är en utmaning. Men man får gilla utmaningen. Så länge det lever, så lever det och vi ska göra allt för att det ska leva hela vägen in. Vi är såpass bra så att vi borde haft några fler poäng. Vi har haft mycket stolpe ut, så vi behöver lite mer stolpe in.

Artikeltaggar

Emmanuel AdeyemoFotbollPer ÅstemoSkövde AIK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.