Hoppa till huvudinnehållet

Bra starter för Gole: ”I rätt riktning”

Publicerad:
Anton Gole är tillbaka i USA.
Anton Gole är tillbaka i USA. Foto: Erica Augustsson

Anton Gole är tillbaka i USA för mer racing i den amerikanska motocrosserien Nationals. I den fjärde deltävlingen i New Berlin, New York körde han in på plats 16 och 21 i finalheaten.

– Över lag blev det en dag i rätt riktning, summerar Anton Gole.

Efter de tre inledande tävlingarna i USA vände Anton Gole hem till Sverige för några veckors träning under det amerikanska uppehållet. Nu har serien dragit igång igen och då stod Tibro MK-föraren återigen bakom startgrinden på andra sidan Atlanten.

Unadilla MX i New Berlin, New York var platsen för helgens deltävling.

– Jag hade en jättebra känsla idag, men gjorde ett dåligt tidskval, säger Anton Gole som kvalade som 26:a.

I finalerna följde han sedan upp med heatplaceringarna 16 och 21.

– Jag gjorde en bra start i den första finalen men var med i en krasch i andra kurvan, säger Gole.

Det andra finalheatet började ännu bättre, men även där fick Gole snart syna marken efter närkontakt med en annan förare.

– Banan var jättefin och jag gjorde min hittills bästa start (i USA) och var inledningsvis med i topp tio. I den fjärde kurvan blev jag sedan nerkörd av Justin Barcia och vi kraschade båda två vilket kändes otroligt onödigt, säger Gole strax efter målgång och fortsätter:

– Jag är besviken över det andra heatet, men över lag blev det en dag i rätt riktning. Nu ska jag försöka ladda om till nästa helg.

Då väntar ett nytt race på Budds Creek MX Park i Mechanicsville, Maryland. Därefter blir det Sverige igen när motocross-SM är tillbaka i Helsingborg den 2 september.

Artikeltaggar

Motocross

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.