Hoppa till huvudinnehållet

Karlsborgsklubben klar för Elitserien

Publicerad:
Reporter SLA
SLA
redaktion@sla.se
Laget: Elliot Angselius, Jörgen Jensen, Morgan Frick, Kenneth Larsson, Jörgen Lungberg, Mikael Gustavsson och Tom Hansen. Mats Molid fattas på bilden.
Laget: Elliot Angselius, Jörgen Jensen, Morgan Frick, Kenneth Larsson, Jörgen Lungberg, Mikael Gustavsson och Tom Hansen. Mats Molid fattas på bilden. Foto: Boule

Carl XIV Johan Petanque Club Karlsborg säkrade i helgen avancemanget till Elitserien när det sista seriesammandraget boule spelades i Ulricehamn.

– En riktig Åshöjden-saga, säger Jörgen Lungberg som är en av tre spelare som varit med ända från division 3, om att nu säkra avancemanget till elitserien.

Det blev ett rafflande avgörande i division 1 södra då tre lag låg på samma poäng inför sista matchen.

Club La Boule de Trix, Skövde, hade en knapp ledning på klotdifferens (boulens målskillnad) före Karlsborg och Boulebangers från Göteborg. Karlsborg och Boulebangers vann båda sina matcher med 3-1 och när sedan Trix spelade 2-2 mot Varberg så kunde Karlsborgslaget släppa jublen lös.

– Det blev riktigt känslomässigt när jag insåg att det var klart sa lagkaptenen och ordförande i klubben Mikael Gustavsson.

Framgångsrik sommar

– Vi har en bra klubbkänsla och fått en bra blandning mellan rutinerade spelare och unga blivande stjärnor i klubben.

Sommaren har varit väldigt framgångsrik för Carl XIV Johan Petanque Club. Det hela började med att klubben slog rekord i antal medaljer på distriktsmästerskapet och blev bästa klubb både i öppen klass och veteran 55. I juli fortsatte framgångarna först med två brons i grenen precisionskytte på SM veckan och sen med två guld i juniorklasserna under SM i Kalmar. Det hela kröntes i helgen med ett avancemang till Elitserien.

Laget består av Elliot Angselius, Jörgen Jensen, Morgan Frick, Kenneth Larsson, Jörgen Lungberg, Mikael Gustavsson, Tom Hansen och Mats Molid.

Artikeltaggar

BouleKarlsborgMedaljerRekord

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.