Hoppa till huvudinnehållet

LISTA: Här är alla avdelningar som flyttar – besparing på 150 miljoner kronor

Publicerad:
Reporter Helene Magnusson
Helene Magnusson
helene.magnusson@nlt.se
Enligt sparförslaget som nu ska klubbas kommer 21 vårdplatser att försvinna från Lidköpings sjukhus när akuten flyttas över till Skövde.
Enligt sparförslaget som nu ska klubbas kommer 21 vårdplatser att försvinna från Lidköpings sjukhus när akuten flyttas över till Skövde. Foto: Sören Turesson

Det är inte bara akuten i Lidköping som påverkas när de politiska partierna har enats om att ställa sig bakom stora delar av Skaraborgs sjukhus sparförslag. Så här kommer det att bli efter att förslaget klubbats den 31 augusti:

Flytt från Lidköping till Skövde:

Akutmottagningen

Intensivvården

AK-mottagningen

Gynmottagningen

Hematologimottagningen

Bad- och ljusenheten

Tas bort helt från Lidköping när akuten läggs ned:

21 vårdplatser

Flytt från Skövde till Lidköping:

Mag-tarmmottagning

Flytt från Falköping till Skövde/Lidköping:

Ortopedmottagningen

Endoskopi och mag-tarmmottagning

Ögonmottagning

Total besparing: 150 miljoner kronor, som kan bli något mindre då verksamheter på Mariestads sjukhus fortsatt ser ut att få vara kvar. Akutnedläggningen i Lidköping ska spara 80 miljoner kronor.

Mariestad får behålla psykiatrin, både för barn och vuxna. Hur det blir med övriga sjukhusverksamheter i Mariestad är dock fortsatt oklart.

Artikeltaggar

Akutmottagningen Skaraborgs sjukhusIntensivvårdLidköpingLidköpings sjukhusMariestadMariestads sjukhusPolitikSkaraborgs sjukhusSkövdeSlaget mot sjukhusetVård och omsorg

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.