Hoppa till huvudinnehållet

Eliasson (S) tyst om akutlöftet: ”Medverkar efter beslutet”

Publicerad:
Reporter Helene Magnusson
Helene Magnusson
helene.magnusson@nlt.se
Helén Eliasson (S), regionstyrelsens ordförande, vill i dagsläget inte bli intervjuad om hur hon ställer sig till överenskommelsen om att akuten i Lidköping ska läggas ned.
Helén Eliasson (S), regionstyrelsens ordförande, vill i dagsläget inte bli intervjuad om hur hon ställer sig till överenskommelsen om att akuten i Lidköping ska läggas ned. Foto: Helene Magnusson

Regionstyrelsens ordförande Helén Eliasson (S), vill i dag inte uttala sig om sparpaketet för Skaraborgs sjukhus. Men lovar att återkomma efter att beslut är taget i nästa vecka.

Tidigare i år sa hon att akuten i Lidköping ska finnas kvar i framtiden.

Sju av åtta politiska partier i Västra Götalandsregionen har kommit överens om att ställa sig bakom sparpaketet för Skaraborgs sjukhus. Det är oklart om Helén Eliasson suttit med i själva förhandlingen, men hon är gruppledare för Socialdemokraterna i regionen och har den högsta politiska posten som regionstyrelsens ordförande.

Men hon vill inte ställa upp på en intervju om överenskommelsen om Skaraborgs sjukhus förrän beslutet är fattat i strategiska nämnden.

Sparpaketet innebär spiken i kistan för akutmottagningen och IVA i Lidköping. Vid flera tillfällen har Helén Eliasson försäkrat att akutmottagningen i Lidköping ska vara kvar. Till exempel i ett sammanhang där hon gick hårt åt Lidköpings kommunalråd Ulrika Gartman Blom (M) som ifrågasatte Socialdemokraternas akutlöfte. Helén Eliasson sade då:

”Om jag säger att Lidköpings akutmottagning ska finnas kvar i framtiden så är det så”.

Via presstjänsten avböjer Helén Eliasson en intervju i nuläget och hänvisar till att det är Janette Olsson (S) som är talesperson i hälso- och sjukvårdsfrågor och att Janette Olsson har svarat på frågor under gårdagen gällande detta beslut.

Men hon utlovar en intervju efter att beslutet om sparpaketet är taget den 31 augusti.

Artikeltaggar

Akutmottagningen Skaraborgs sjukhusAkutsjukvårdBeslutHelén EliassonLidköpingNämnderPolitikSkaraborgs sjukhusSocialdemokraternaVård och omsorgVästra Götalandsregionen

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.