Hoppa till huvudinnehållet

Fartfylld motorshow på Billingen: ”Läskigt men kul”

Publicerad:
Reporter Roland Svensson
Roland Svensson
roland.svensson@sla.se
Monster truck stunt show på Billingen var stundtals en eldfängd uppvisning.
Monster truck stunt show på Billingen var stundtals en eldfängd uppvisning. Foto: Roland Svensson

Monster truck stuntshow Team Klaas bjöd publiken på en högoktanig föreställning. Bilkörning på två hjul, hopp genom eld på motorcykel och andra fartfyllda trix fick publiken att jubla.

Tyska familjeföretaget under namnet Team Klaas har uppträtt med våghalsiga bil- och mc-stunt sedan 50 år tillbaka. Under söndag och måndag kom turnén till parkeringen på Billingens fritidsområde.

– Min farfar startade med motorshower 1973 och sedan har det rullat på som familjeföretag. Vi turnerar i hela Europa men de senaste två åren har vi kört i Sverige, berättar showens speaker, Tobias Andersson.

– Vi är 15 personer i teamet varav tio stycken är familjemedlemmar, den yngste är Dustin Junior som är två år och fyra månader gammal. Det är vår yngste stuntman, skojar han med publiken.

Stuntmannen fick hålla sig fast när bilen sladdade runt.
Stuntmannen fick hålla sig fast när bilen sladdade runt. Foto: Roland Svensson

Med vrålande motorer och rykande däck bjuds publiken på några häftiga och väl inövade manövrar. Körning på två hjul och med ena handen i asfalten är inget man ser varje dag.

Andra publikfriande stunt var hopp med motorcykel över bilar och körning genom eld. Ett klassiskt shownummer är det brinnande staketet som bilen brakar igenom med en fripassagerare som klamrar sig fast på biltaket.

En bit in i stuntshowen är det dags för ”ladies night” – ett gäng tjejer bjuds in från publikläktaren för att åka med på en häftig tur. Maja Salhi och Patrica Gewe var lätt omtumlade efter provturen.

– Det var skitläskigt men helt sjukt kul också och när vi åkte på två hjul trodde man att bilen skulle tippa över när det lutade som värst, säger de.

Monstertruckarna var också populära, om inte annat under pausen då barnfamiljerna passade på att fotografera sina småttingar vid de jättelika bilarna.

Maja Salhi och Patrica Gewe fick en hisnande provtur.
Maja Salhi och Patrica Gewe fick en hisnande provtur. Foto: Roland Svensson
Köra på två hjul var ingen match.
Köra på två hjul var ingen match. Foto: Roland Svensson
Vera Hanna hoppade upp på monstertrucken, Johannes fick ta bild och hålla i sockervadden.
Vera Hanna hoppade upp på monstertrucken, Johannes fick ta bild och hålla i sockervadden. Foto: Roland Svensson
Mc-föraren bjöd publiken på olika manövrar.
Mc-föraren bjöd publiken på olika manövrar. Foto: Roland Svensson
Killarna Gabriel och Matteo är biltokiga, menade pappa Alexander Hrvatin och mormor Anki Aronsson.
Killarna Gabriel och Matteo är biltokiga, menade pappa Alexander Hrvatin och mormor Anki Aronsson. Foto: Roland Svensson

Artikeltaggar

BillingenEuropaFotograferingFöreställningarJohannesNöje/KulturParkeringShowerTobias Andersson

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.