Hoppa till huvudinnehållet

Sjöberg kvar som fyra i SM

Publicerad:
Reporter Erica Augustsson
Erica Augustsson
erica.augustsson@sla.se
Hilda Sjöberg.
Hilda Sjöberg. Foto: Erica Augustsson

Hilda Sjöberg hade långt upp till prispallen vid SM i Anderslöv. Trots det har Tibroföraren fortsatt chans på en medalj inför avslutningen i Finspång om två veckor.

Fem av årets sex deltävlingar i årets motocross-SM för damklassen har nu avverkats. Vid den näst sista tävlingen i Anderslöv hade Tibro MK:s Hilda Sjöberg en bit upp till toppen.

Efter att ha noterats för sjunde bästa tid i kvalet blev heatplaceringarna åtta och sju i finalerna för Sjöberg.

Totalt räckte det till en sjundeplats för dagen med 17 nya poäng på kontot.

För damerna återstår nu blott en sista deltävling som körs i Finspång den 10 september. Inför avslutningen har Sjöberg fortsatt alla möjligheter att avancera till en medaljplats.

Sjöberg, som har slutat på femte plats i mästerskapet de två senaste åren, ligger nu fyra. Norskan Martine Hughes är bara tre poäng före på tredjeplatsen. Bakåt har Sjöberg ett knappt andrum på sju poäng till närmast jagande Julia Svan, Mockfjärd.

I guldstriden kommer det att handla om en kamp mellan ledande Götas Matilda Huss och den jagande danskan Malou Jakobsen.

Artikeltaggar

Motocross

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.