Hoppa till huvudinnehållet

Kolgjinis sto imponerade på Axevalla

Publicerad:
Foto: Erica Augustsson

Ett urläckert, treårigt sto presenterade sig för Axevallapubliken när travbanan hade höstpremiär på tisdagskvällen.

Adrian Kolgjinis Countess Face bollade med sina konkurrenter på ett sätt som sände vibbar om en topphäst i vardande.

Att avvakta som tredjehäst och låta andrahandsfavoriten My Back Pages leka av sig framme i ledningen var inget problem för Countess Face.

Adrian Kolgjini skiftade spår dryga varvet före mål och övertog taktpinnen så fort han bad stoet om nästa växel på sista bortre långsidan.

"Inte optimalt"

Sättet stoet accelererade på var häftigt att beskåda och resterande del av loppet var bara en ren transportsträcka. Kolgjini konstaterade att det egentligen inte var optimalt att ta hästen till Axevalla.

– Det är inte optimalt för mig att göra en så lång resa som till Axevalla från Skåne, men det var ont om lopp för Countess Face så då får man åka helt enkelt. Det kändes riktigt bra hela vägen och jag lät Gustav köra i ledningen fram tills jag bestämde att han inte skulle göra det längre. Då klev hon bara över dem. Hon är fantastisk, sade Adrian Kolgjini.

Mot Stochampionatet

I oktober avgörs finalen av Svenskt TravOaks där vinnaren i år kan belönas med tre miljoner kronor och nästa år finns Stochampionatet med som ett av målen för Countess Face.

– Hon ska få ett lopp till på Jägersro den 13 september innan Oakskvalen. Hon har alla ingredienser att även kunna stå 2.640 meter nästa år i Stochampionatet, sade Adrian Kolgjini.

Svarade för skräll

Jennifer L Oscarsson styrde in V64-spelets stora överraskning Hilding Tif. En resa utvändigt ledaren i högt tempo var inget hinder för 20-oddsaren som höll ifrån sig Ben Hogan bestämt i slutskedet.

Hemmatränaren Eric Martinsson räknade hem en dubbelseger. Dats Tore bärgade karriärens andra vinst och segervane Vision of Gideon tycks åter vara på rätt väg efter en resultatmässigt sämre sommarperiod.

Vinnare från spets

De avslutande V64-avdelningarna såg Theycallmesixten samt Hollywood Trick som vinnare efter att duon spårat varje meter av sina respektive lopp.

Artikeltaggar

Axevalla travbanaTrav

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.