Hoppa till huvudinnehållet

Taxibranschen varslar om strejk – färdtjänst och sjukresor kan drabbas

Publicerad:
Reporter Madeleine Laine
Madeleine Laine
madeleine.laine@mariestadstidningen.se
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Fackförbundet Transport har varslat om strejk i taxibranschen.

Om det blir verklighet kan det bli stora störningar i Västtrafiks anropsstyrda trafik, uppger Västtrafik i ett pressmeddelande under onsdagen.

Fackförbundet Transport har varslat om strejk i taxibranschen. Västtrafik är inte en del av konflikten, men ungefär 20 procent av deras upphandlade fordon inom den anropsstyrda trafiken kan påverkas.

Det gäller sjukresor, färdtjänst, skoltaxi och närtrafik.

I Skaraborg kan det bli brist både personbilar och specialfordon i Grästorp, Vara, Nossebro och angränsande kommuner.

Strejken gäller enbart måndagar och tisdagar, från och med måndag 4 september, om inte parterna (Transport och Biltrafikens Arbetsgivareförbund) kan komma överens tidigare.

”Om du har en sådan resa bokad i de aktuella områdena under måndag eller tisdag men har möjlighet att skjuta på den, eller lösa den på annat sätt, är vi tacksamma för att du avbokar den”, skriver Västtrafik.

De meddelar samtidigt att vid en större störning har Västtrafik inte möjlighet att kontakta alla resenärer, då resurser kommer användas till att lösa resorna så gott det går utifrån rådande läge.

Artikeltaggar

GrästorpNossebroSkaraborgStrejkerTrafikTransportVästtrafik

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.