Hoppa till huvudinnehållet

Berusad man omhändertogs utanför kafé i centrum – hade kniv på sig

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

En berusad man i 40-årsåldern stökade utanför Rådhuscaféet i Skövde och omhändertogs av en ordningsvakt. Vid polisens visitation av mannen påträffades en kniv.

Polis larmades till Rådhusgatan i centrala Skövde strax efter klockan 20 på fredagskvällen. Utanför Rådhuscaféet befann sig en man i 40-årsåldern som uppträdde stökigt och var hotfull mot allmänheten.

En ordningsvakt i området tog hand om den berusade mannen i väntan på polis.

– I samband med att han visiterades påträffades en kniv. Det innebär att vi skriver en anmälan om grovt brott mot knivlagen. Anledningen till att brottet bedöms som grovt är att mannen haft med sig kniven på allmän plats, säger Johan Öst, stationsbefäl på polisen i Skövde.

Det togs samtidigt beslut om att omhänderta mannen enligt LOB. Han togs därför till arresten för att sova ruset av sig.

Artikeltaggar

BrottBrott mot knivlagenBrott, lag och rättJohan ÖstSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.