Hoppa till huvudinnehållet

BILDEXTRA: Inifrån den nya gymnasieskolan i Södra Ryd: ”En jättebra skola”

Publicerad:
Sandra Carlsson
sandra.carlsson@sla.se
Leah Gillspång och Ellen Holm går naturbruksprogrammet med inriktning ridning.
Leah Gillspång och Ellen Holm går naturbruksprogrammet med inriktning ridning. Foto: Philip Alfredsson

Skolstarten på den nya gymnasieskolan i Södra Ryd ägde rum för två veckor sedan. Trots att skolan planerar att flytta till mer centrala lokaler i Skövde, har de första eleverna på skolan redan bott in sig.

– Det är en jättefin skola med fin miljö, säger Ebba Jadenfeldt, som är elev på skolan.

Realgymnasiet tog emot 32 elever vid skolstart. Nu har två veckor gått och rektor Johan Danielsson säger att stämningen bland eleverna har varit god.

– Eleverna trivs bra, de är glada och det råder en god stämning. De är motiverade för deras val av utbildning, säger Johan.

Fördel att vara först

Ebba Jadenfeldt, som går naturbruksprogrammet med inriktning sällskapsdjur och djursjukvård, ser en stor fördel med att hon är en av de första eleverna någonsin på skola.

Ebba Jadenfeldt ser fördelar med att skolan har få elever.
Ebba Jadenfeldt ser fördelar med att skolan har få elever. Foto: Philip Alfredsson

– Det är spännande att man är först eftersom lärarna har mycket tid för oss. Det är en jättebra och fin skola, säger Ebba.

Leah Gillspång och Ellen Holm går naturbruksprogrammet med inriktning ridning, de har hittills fått ett bra intryck av skolan.

– Skolstarten har varit bra, det är kul att man får plugga något som man har ett stort intresse av, säger Leah.

– Trots att skolan är ny här i Skövde så märker man att de är erfarna eftersom de har fler skolor i Sverige. Det kan vara lite tråkigt att det är få människor, men det kommer ju fler nästa år, säger Ellen Holm.

– En fördel med att vi är få är vi kommer lära känna varandra fortare, tillägger Leah.

Bygger från grunden

Under sommaren har en renovering skett i Räddningsskolans gamla skollokaler. Inredningen, det vill säga skyltar, färger och material, har anpassats efter Realgymnasiets gröna och svarta färger.

Och just nu håller eleverna på att bygga upp djurrummen från grunden.

Enligt rektor Johan Danielsson så har det varit en god stämning sedan skolstart.
Enligt rektor Johan Danielsson så har det varit en god stämning sedan skolstart. Foto: Philip Alfredsson

– Eftersom eleverna är de första på skolan så får en chans att bygga upp djurrummen från grunden, och det är en möjlighet som de andra eleverna som kommer sen inte kommer få, säger Johan Danielsson, rektor på Realgymnasiet.

Som SLA tidigare rapporterat är Realgymnasiets adress ute i Södra Ryd tillfällig. Planen är att flytta in till mer centrala adresser i Skövde vid årsskiftet.

– Vi vill följa konceptet om att ha lokaler i stadskärnan. Detta eftersom vi har många elever som pendlar från andra kommuner och just nu har eleverna längre till skolan än vad vi vill, men vi har en lösning på G, avslutar Johan Danielsson.

Foto: Philip Alfredsson
Foto: Philip Alfredsson
Foto: Philip Alfredsson
Foto: Philip Alfredsson
Foto: Philip Alfredsson
Foto: Philip Alfredsson
Foto: Philip Alfredsson

Artikeltaggar

GymnasieskolanLärareRidningRäddningsskolanSkola och utbildningSkolorSkövdeSödra Ryd

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.