Hoppa till huvudinnehållet

SLA Sportpodd: Elma Örtemark och Daniel Birkelund

Publicerad:
SLA Sportpodd får den här veckan besök av Skövde HF:s spelare Elma Örtemark och lagets tränare Daniel Birkelund. Här syns duon emellan SLA:s Anton Gustavsson och Jan Larsson. Foto: Johan Espefält

SLA Sportpodd är tillbaka – den här gången med två profiler som är redo för en ny säsong.

Daniel Birkelund och Elma Örtermark ifrån Skövde HF gästar poddstudion den här veckan och pratar om förväntningarna inför Handbollsligan som för Skövde HF:s del inleds i helgen med bortamatch mot IF Hallby HK.

Lyssna på avsnittet här:

Skövde HF-spelaren Elma Örtemark och tränaren Daniel Birkelund tar plats bakom mikrofonerna i veckans avsnitt av SLA Sportpodd inför Skövde HF:s premiär i Handbollsligan som sker nu på lördag.

Skövde HF har återigen tagit det lugnt när det gäller värvningar inför säsongen och i stället för inköpta stjärnor är det till stora delar samma trupp som ska prestera bättre än i fjol.

– Jag känner mig trygg med de jag spelar med och ju fler matcher vi spelar tillsammans desto mer samspelta blir vi. Om en spelare inte har dagen så har någon annan det och det är inte så att en spelare behöver skjuta utan det får bli lite som det blir. Det har fungerat bra hittills, säger spelaren Elma Örtemark i podden.

Under sommaruppehållet har tränaren Daniel Birkelund vandrat i Norge och nu har han nya idéer på hur Skövde HF ska överraska motståndet.

– Det är den typen av lag vi har blivit. Vi har många strängar på vår lyra och försöker att ställa många frågor till motståndaren. De ska få mycket att bita i och förhålla sig till och det ska inte bara gå att lösa en sak så är Skövde HF färdiga. Jag tycker att vi har kommit en bra bit på vägen, säger han.

Huvudtränaren har, förstås, tagit hjälp av sina assisterande tränare, men också av spelartruppen.

– Vi har ett arbetssätt där vi involverar spelarna och de får vara med i diskussionen och får reflektera kring olika lösningar och hur vi ska göra olika saker.

SLA Sportpodd finns att hitta på sla.se, på Spotify och i Podcastappen.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundElma ÖrtemarkHandbollHandbollsliganSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.