Hoppa till huvudinnehållet

S obstruerar när vi vill återställa ordning och trygghet

Publicerad:
Josef Fransson skriver om ett skuggsamhälle och att det är Socialdemokraterna som har huvudanvaret för det.
Josef Fransson skriver om ett skuggsamhälle och att det är Socialdemokraterna som har huvudanvaret för det. Foto: Henrik Montgomery/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Under rubriken ”Låt vår personal utföra sitt viktiga jobb” (SLA, 7/9) listar sig en rad Socialdemokratiska kommunal- och oppositionsråd i Skaraborg som förespråkare av laglöst land. Det råder liten tvekan kring att Socialdemokraterna har huvudansvaret för det skuggsamhälle vi ser idag med, vad det verkar, över 100 000 personer som vistas illegalt i Sverige.

Att man nu säger att man vill ha en stram migrationspolitik ekar ihåligt när det enda man får ur sig är att obstruera Sverigedemokraternas och regeringens försök att på ett verkningsfullt sätt få ordning på den oreda som råder, där en anmälningsplikt mellan statliga myndigheter ska utredas.

Socialdemokraterna fortsätter att felaktigt kalla illegala migranter för ”papperslösa”, trots att de har en stor mängd papper och utredningar, vanligt styrkta med domstolsbeslut, att de inte är flyktingar och att de inte har rätt till asyl eller uppehållstillstånd. Men i Socialdemokraternas Sverige kan man tydligen välja vilka lagar och domstolsbeslut man ska följa. Skamligt, med detta försätter man laglydiga medborgare i fara. Arbetarklassen får betala kalaset.

De som lever i detta skuggsamhälle bidrar till, eller är en del av, den växande organiserade kriminaliteten, vilken går hand i hand med en växande svart arbetsmarknad. Av alla de grova brott vi dagligen läser om i tidningarna är det en inte oansenlig del som begås av personer som överhuvudtaget inte har rätt att vistas i landet. Bara i dagarna kunde vi läsa om en man som dömts till utvisning, men stannat kvar och dömts för 23 nya brott.

Ska vi få ordning och reda i Sverige krävs politisk handlingskraft och att våra myndigheter talar med en röst. Socialdemokraterna visar med all tydlighet att de föredrar oreda och godtycke där en myndighet kan obstruera en annan myndighets arbete för att det känns bra. Så skapar man inte lag och ordning, det är receptet på kaos.

Josef Fransson (SD)

Riksdagsledamot

Artikeltaggar

AsylBrottJosef FranssonMyndigheterPolitikSkaraborgSocialdemokraternaSverigedemokraterna