Hoppa till huvudinnehållet

Tibros kyrkor ska vara välkomna till Fågelvikskolan

Publicerad:
För Sverigedemokraterna i Tibro är det självklart att kyrkorna ska få komma till Fågelvikskolan. Illustrationsbild.
För Sverigedemokraterna i Tibro är det självklart att kyrkorna ska få komma till Fågelvikskolan. Illustrationsbild. Foto: Kallestad, Gorm

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I en debattartikel (SLA, 6/9) uttryckte representanter för Tibros kyrkor sin besvikelse över det faktum att de inte längre är välkomna till kommunens högstadieskola. För oss Sverigedemokrater är beslutet hos ”förvaltningens ledningsgrupp” fullständigt obegripligt.

Representanter för flera av de kristna kyrkorna i Tibro har under en lång rad av år, funnits på plats en gång om året för att berätta om deras olika konfirmationsalternativ, de har inte på något sätt stört skolans verksamhet. Ungdomarna har kunnat välja om de vill prata med kyrkornas representanter eller ej, ingen har tvingats på deras budskap.

Så vad är problemet? Sverige är ett kristet land och vi har kristna värderingar och traditioner, låt oss värna dessa. De som inte vill ta del av informationen blir inte tvingade att lyssna på budskapet.

Det är helt orimligt att man stänger ute de elever som är intresserade och har frågor till kyrkans representanter. Med tanke på samhällsutvecklingen med ökad otrygghet och att många ungdomar lider av psykisk ohälsa, kan kyrkan vara en viktig plats dit våra ungdomar vänder sig för att få stöd. Sverigedemokraterna skall givetvis göra vad vi kan för att kyrkorna åter skall få möjligheten att informera eleverna vid kommunens högstadieskola.

Sverigedemokraterna Tibro

Åse Nicklasson, gruppledare och ledamot kyrkorådet

Thomas Morell

Towe Ljunggren, ersättare kyrkorådet

Artikeltaggar

Etik och religionKyrkorPsykisk ohälsaSverigedemokraternaThomas MorellTibroVård och omsorgÅse Nicklasson