Hoppa till huvudinnehållet

Skövdeborna fick ställa sina frågor om islam

Publicerad:
Det var många som kom fram och ställde frågor till imamerna. Foto: Jonathan Ström

Turnén ”fråga en muslim” stannade till i Skövde. På Hertig Johans torg kunde Skövdeborna ställa sina frågor om islam och koranbränningar till flera imamer.

– Vi vill komma ut och ha en dialog med de som har frågor, säger imamen Kashif Virk.

Kashif Virk är imam i Islams Ahmadiyya församling och har sedan flera år tillbaka tillsammans med ett antala andra drivit kampanjen ”fråga en muslim”. I samband med olika stora händelser som talibanernas övertagande av Afghanistan eller koranbränningar har man åkt ut i landet för att möta allmänhetens funderingar och frågor.

I september har man åkt runt om Vättern och anordnat allmänna sammankomster. Under onsdagen stod man på Hertig Johans torg i Skövde. Imamerna Musab Rashid, Kashif Virk, Agha Yahya Khan och Rizwan Afzal mötte Skövdeborna.

– Det har varit väldigt många som har varit framme och pratat med oss. Det blir många intressanta samtal och diskussioner, där en del delar vår uppfattning medans andra tycker annorlunda, säger Kashif Virk.

Imamerna Musab Rashid, Kashif Virk, Agha Yahya Khan och Rizwan Afzal reser runt Vättern och svarar på allmänhetens frågor.
Imamerna Musab Rashid, Kashif Virk, Agha Yahya Khan och Rizwan Afzal reser runt Vättern och svarar på allmänhetens frågor. Foto: Jonathan Ström

Under dagen var både representanter från flera partier förbi och representanter från polisen.

– Det var väldigt uppskattat, från båda parter kändes det som. Vi försökte ge vår syn på olika saker och om hur man kan arbeta med integrering.

Det var många Skövdebor som var framme och pratade med imamerna. En del hade frågor om islam och andra ville prata om koranbränningarna.

Det blev många samtal under dagen.
Det blev många samtal under dagen. Foto: Jonathan Ström

– Det har varit en del som har kommit fram och varit ifrågasättande där det har blivit en intressant dialog. Andra har mest varit nyfikna om islam eller våra tankar kring koranbränningarna, säger Virk.

Artikeltaggar

Hertig Johans torgSamhälleSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.