Hoppa till huvudinnehållet

Snart dags för promenad med mycket att se och uppleva

Publicerad:
Tavla av Kenneth Dehlbom, en av konstnärerna som deltar under Kulturpromenaden. Foto: FKK

I helgen går höstens Kulturpromenad av stapeln, då sträckan mellan Fästningen och Göta kanal bjuder på en mängd upplevelser – inte minst på Bio Casablanca som både huserar utställning, Poetry Slam och Öppen scen.

Längs Kulturpromenaden deltar inte mindre än 27 olika konstnärer i 13 lokaler, med allt från målningar i olika material till poesi, keramik, foto, silversmide och skulptur.

– En ny konstnär för i år är Nellie Severinkangas Tildeberg som ställer ut fotografier, tillsammans med Amelie Roolf och Niklas Berg. Deras utställning finns att se vid Fästningsmuseet, berättar Hans Sjöberg, ordförande i föreningen Karlsborgs Kreatörer (FKK), i vars lokal på Kärleksstigen det kommer att finnas både utställning och information.

En annan lokal är Bio Casablanca, där det kommer att pågå en utställning i foajén. Men inne i biografsalongen händer det också spännande saker; nämligen Poetry Slam och öppen scen.

– Vi har ett fullt program som börjar klockan 18:30, men har man en gitarr (eller annat instrument, eller om man vill uppträda á capella) och vill sjunga något eller ta del av andras framträdanden är det bara att gå dit till den öppna scenen mellan 11 och 17, förklarar Hans, och fortsätter:

– Det blir en paus mellan 17 och 18:30, så fram till 17 är det fritt fram, det gäller även om man vill komma och läsa sina dikter. Sedan på kvällen är det inbokade framträdanden med publik.

Artikeltaggar

FKKKarlsborgKeramikKonstSkulpturerUtställningar

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.