Hoppa till huvudinnehållet

Höstens föreläsare spikade: ”Blir spännande”

Publicerad:
Föreningens Erik Hasselström och Claes Waxberg är nöjda med höstens program. Foto: Tobias Larsson Franzén

Skövde Humanistiska förening bjuder in till ett höstprogram som består av tre föreläsningar. Ämnen som berörs är det svenska försvaret, populärmusik och bildning i en digital tid.

Först ut att föreläsa är Gunnar Karlsson, generalmajor och tidigare chef för militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. Den 14 september kommer han att föreläsa under rubriken ”Är ett starkt försvar en förutsättning för humanism?”.

– Det tror vi kommer att bli väldigt spännande. Gunnar har som sagt väldigt bra perspektiv på detta, säger Claes Waxberg, ordförande för Skövde Humanistiska förening.

– Med tanke på hela den omstötning av europeisk säkerhetspolitik som har blivit med anledning av den ryska invasionen av Ukraina, ska det bli väldigt intressant att höra Gunnar som sitter på väldigt mycket bakgrundsinformation, tillägger Erik Hasselström.

Den 26 oktober är Lars Strannegård, professor och rektor för Handelshögskolan i Stockholm, inbjuden att föreläsa om ”Bildning i en digital tid”.

– Han har lyft vikten av fler perspektiv och plockat in humaniora som en del av ekonomutbildningen, säger Claes.

Den 23 november är rubriken ”Populärmusik – älskad, hatad och samhällsnyttig” när Skövdelåtskrivaren Mikael Wendt föreläser.

– Det känns roligt att ha en lokalt förankrad föreläsare i vårt program.

Föreläsningarna hålls i sal G110 på Högskolan i Skövde. Föreningsrepresentanterna är nöjda med höstens upplaga.

– Ibland har vi specifika teman som föreläsningarna handlar om, men i år har vi valt att blanda, avslutar de.

Artikeltaggar

Humanistiska föreningenNöje/KulturSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.