Hoppa till huvudinnehållet

Skövde filmstudio visar filmer från nio olika länder

Publicerad:
Tove Frenger, ordförande i Skövde filmförening tycker att höstens program innehåller en bred variation av filmer. Foto: Jonathan Ström

Under hösten kommer Skövde filmstudio att visa upp elva filmer på biograf Odeon i Skövde Kulturhus. Filmerna är från nio olika länder och ska visas på Odeons nya filmduk med uppgraderad teknik.

Medlemsföreningen Skövde filmstudio har funnits i mer än 50 år och har som målsättning att visa kvalitetsfilm till ett lågt pris. Föreningen visar filmer på lördagar i biograf Odeon och har nu släppt filmprogrammet för i höst.

Höstprogrammet

Programmet sträcker sig från den 16 september till mitten av december och innehåller totalt elva filmer. Filmerna har valts ut av filmintresserade personer i styrelsen som redan sett eller hört talats om filmer som man vill visa i Skövde.

Foto: Njutafilms

Filmerna är från nio olika länder och berör olika ämnen inom olika genrer.

– Vi vill visa filmer som vi vet är uppskattade och som publiken kan bli berörd av, säger Tove Frenger som är ordförande i föreningen.

Medlemskap i föreningen

Det säljs inte separata biljetter till varje föreställning utan den som är intresserad och vill se en film får införskaffa sig ett medlemskap i föreningen vilket möjliggör plats på alla föreställningar.

I dagsläget har man sålt ett 50-tal medlemskort.

– Det är ett koncept som vi kört på sedan långt tillbaka. Det brukar vara uppskattat och det är en hel del som skaffar kort när första filmerna visas, säger Frenger.

Filmerna Amadeus av Milos Forman, den polska filmen EO och Wannasee 1942 är tre filmer som Tove Frenger själv rekommenderar att man ska se. Filmen Wannasee 1942 redogör vad som hände under ett möte mellan ledande nazister under andra världskriget. Där man under mötet hade en punkt på agendan ”den slutgiltiga lösningen på judefrågan”.

Foto: Germanfilms

Efter filmen planerar föreningen att bjuda in en talare som ska ha ett samtal med publiken.

– Det är ett väldigt laddat ämne och en film som berör på djupet, vi försöker att hitta någon som kan föra ett samtal med publiken efteråt och som själv är insatt.

Gratisvisning

Filmen ”De tre musketörerna” kommer att vara en gratisvisning i samband med Kulturveckan i Skövde.

Artikeltaggar

BiograferFilmFilmerOdéonSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.