Hoppa till huvudinnehållet

Ståuppklubben firar fem år: ”Skövdeborna är glada, roliga och trevliga”

Publicerad:
Hampus Algotsson startade Ståuppklubben tillsammans med komikerkollegan Marcus Bengtsson.

Det var fem år sedan Ståuppklubben för första gången uppträdde i Mummels (före detta Pitchers) lokaler. Sedan dess har komikerna år efter år återkommit till staden och intagit humorscenen.

Det kommer de även göra under hösten.

– Jag tycker att uppställningen är riktigt bra, det är en blandad säsong med väldigt bra komiker, säger Hampus Algotsson, konferencier för Ståuppklubben.

Den 28 september är det premiär för höstens upplaga av ståuppklubben. Likt de fyra senaste upplagorna är det Mummels källare som utgör skådeplatsen. Totalt är det tre humorkvällar inplanerade, under premiären är det Carl-Einar Häckner och Albin Olsson som ska få Skövdeborna att dra på smilgroparna.

Därefter, den 26 oktober, intar Christoffer Nyqvist tillsammans med Elinor Svensson scenen. Höstens säsong avslutas sedan 23 november med Emma Knyckare och Kathryn LeRoux.

– Jag tycker att uppställningen är riktigt bra, det är en blandad säsong med väldigt bra komiker och det känns väldigt kul. De är både långt, mellan och nära varandra, från Carl-Einar Häckner till Christoffer Nyqvist och Emma Knyckare, säger Hampus Algotsson.

Carl-Einar Häckner, som uppträdde i Skövde under föregående upplaga av Ståuppklubben i Skövde, kommer i år tillbaka.
Carl-Einar Häckner, som uppträdde i Skövde under föregående upplaga av Ståuppklubben i Skövde, kommer i år tillbaka. Foto: Tobias Larsson Franzén

Hampus Algotsson, som startade Ståuppklubben tillsammans med Marcus Bengtsson och som även agerar konferencier under humorkvällarna, är taggad inför hösten i Skövde.

– Vi går in på femte året i Skövde och vi är så himla glada över att vi får möjlighet att fortsätta ha klubb här. Det bygger ju helt på att Skövdeborna är glada, roliga och trevliga och fortsätter komma på våra evenemang så att det går runt. Så det har vi publiken att tacka för, säger han.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Tre genomgående jävligt roliga kvällar med väldigt mycket skratt.

Trots att Ståuppklubbens närvaro i Skövde numera har blivit ett återkommande inslag i stadens evenemangskalender var det till en början något av en slump att klubben började i Skövde.

– Vi råkade komma i kontakt med Mummel, före detta Pitchers, och testade att köra stand-up där. Det var bra lokaler och publik fortsatte att komma, sedan är det alltid kul att komma till Skövde också, säger Hampus Algotsson.

Artikeltaggar

Carl-Einar HäcknerChristoffer NyqvistEmma KnyckareHampus AlgotssonKomikerMarcus BengtssonNöje/KulturSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.